Vahur Mäe: Jaansoni jooks on pidu kahel päeval

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Mäe, üks Kahe silla jooksu korraldajaist.
Vahur Mäe, üks Kahe silla jooksu korraldajaist. Foto: PP

Kümme sügist oli Pärnu Kahe silla ehk rahvasuus Jaansoni jooks septembri esimesel pühapäeval, nüüd üheteistkümnendal hõlmab terve eelseisva nädalavahetuse.

Miks nii?

Jooks on kasvanud, ühe päeva raamid jäid kitsaks, seepärast tuleb temaatiline nädalavahetus. Loodame, et terviklik programm meelitab mitmeks päevaks Pärnu inimesi nii meie maakonnast kui kaugemaltki.

Mis toimub laupäeval?

Mullu oli lastejooksudel 350 osalejat, tänavu ennustame arvu 500 kandis. Juba läinud aastal ei mahtunud lapsed jõe äärde ära, seepärast on lastejooksud nüüd laupäeval ja stardivad Pärnu Keskuse juurest.

Samas Port Arturite platsil on laupäeval rahvasporditurg, kuhu tuleb oma infot pakkuma vähemalt 20 Pärnumaa spordiklubi aeroobikast korvpallini. Isegi väike tenniseväljak lubati üles seada.

Oodatud on eraisikud vana ja uut spordivarustust müüma, seega on tegemist tõelise turuga. Kauplemise kõrval oleme mõelnud ka vaimuvalgusele – laupäeval esinevad Port Arturite vahel laval Pärnu bändid, koostöös Pärnu uue kunsti muuseumiga pakume sporditeemaliste filmide programmi, mida Jaansoni jooksul osalejad saavad vaatama soodustingimustel.

Pühapäeval on üheksakilomeetrine jooks ja retk Pärnu jõe kallastel, aga seda põhisündmust kaunistab teatavasti paar lisafaktorit.

Pärnu linnavalitsus otsustas koos GoBusi ja Kahe Silla klubiga kuulutada 4. septembri autovabaks päevaks. See tähendab kõigile tasuta sõitu ühistranspordis, tasuta rattaparklat ja üleskutset eeloleval pühapäeval autot mitte käivitada.

Nii lau- kui pühapäeval on väljas populaarne südametelk, kus igaüks saab lasta tasuta oma tervist, eelkõige muidugi mootorit kontrollida.

Neist tervisetestidest on ennetavalt palju kasu tõusnud, nii mõnigi testitav on haiglasse täiendavatele uuringutele suunatud ja ravi saades hullemast pääsenud.

Räägime ka jooksjatest – mida praegune info tulijate arvust ning nimede kuulsusest ütleb?

Mullu oli jooksjaid alla 1100, käijaid 350, tänavuseks on eelregistreerinud üle tuhande jooksja ja 250 käija. Võistluskeskus Port Arturis on avatud, seal pannakse veel end kirja, sealt saab ka jooksu numbri ning muud atribuudid varakult kätte.

Kui nimedest, siis hiljuti teatas osavõtust Tiidrek Nurme, juba varem olid kirjas Pavel Loskutov, Allar Levandi, Jüri Jaanson, Pärnu maavanem Andres Metsoja ja teised prominendid.

Mida pakute tänavu kompvekiks neile, kes kusagil eesotsas lõpetada üritavad?

Esisada saab tänavu Salomoni kvaliteetsed spordisärgid, järgmine sada Jaansoni jooksu logoga jooksusokid. Head auhinnad ootavad muidugi absoluutselt ja oma vanuseklasside parimaid.

Kas raja kohta ka uudist on?

Rada on sama, mis möödunud aastal ja nagu alati käib korraldusmeeskond raja rohtu niites ning ohtlikke kohti siludes vahetult enne jooksu veel üle.

Kuna praegu on päevakorras vasakkalda raja teema, siis annavad kõik osalejad märku, et ootavad kannatamatult ehituse algust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles