Elise teeb reisiplaane

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Eliisabeti kiriku tütarlastekoori Elise suviseks tipphetkeks kujunes koorikonkurss Suurbritannias Llangollenis, uuel hooajal alustatakse ettevalmistusi kontserdireisiks Norrasse.

Tütarlastekooril Elise on seljataha jäänud pikk reis. Selle aasta südasuvel käis Elise Suurbritannias Walesis. Põhjuseks osalemine Llangollenis Eisteddfodi rahvusvahelisel koorifestivalil.

Väga tugeval koorikonkursil osales Elise seekord lausa kahes kategoorias: seenior-lastekoorid ja folk. Koore oli igast maailma nurgast ja peale kooride toimusid konkursid tantsijatele ja vokaalsolistidele. “Väga tugevas konkurentsis jäi Elise kooride arvestuses punktide poolest keskele,” teavitas Elise dirigent Kai-Tõe Ellermaa.

Lastekooride kategoorias osales põhivõistlusel 17 koori. Sellele eelnes konkurss, mida Elise ei pidanud läbima. Folgi kategoorias laulis Elise kõrvuti 12 kooriga, seal olid esindatud kõik kooriliigid.

Þüriil oli Ellermaa hinnangul valikut teha väga raske, sest koos võistlesid nii mees-, nais-, sega- kui lastekoorid.

Pärast konkurssi maalilises Walesis sõitis Elise mõneks päevaks Londonisse nautima arhitektuuripärlitega küllastatud maailmalinna. See oli mõnus puhkus stressirohke võistluse järel.

Reisid on Eliset pea igal hooajal viinud kas kontserttuuridele või koorifestivalidele. Nii on käidud Soomes, Rootsis, Lätis, Taanis, Hollandis, Saksamaal, Itaalias, Slovakkias ja Prantsusmaal.

Eelmisel hooajal võõrustas koor Tapiola lastekoori Soomest ja Hannoveri maailmakuulsat tütarlastekoori Saksamaalt. Anti ühiskontserdid ja Hannoveri kooriga toimus töötuba. Kooride dirigendid õpetasid lauljatele Eesti ja Saksa rahvalaulu.

Teise poolaastasse jäid Mart Siimeri „Te Deumi“ ettekanded Pärnu Eliisabeti ja Tallinna Jaani kirikus koos mitme segakoori, keelpillikvarteti ja solistiga Mikk Üleoja dirigeerimisel.

Suviseks suurürituseks kujunes lauljatele Pärnu rahvusvaheline koorifestival “Europa Cantat Junior”, kus Elise osales Aafrika muusika ateljees. Laulda kogu maailmas tunnustatud dirigentide käe all oli neidudele suurepärane võimalus, mis toodi lausa koju kätte, rõhutas Ellermaa.

Algav hooaeg tõotab Elisele mitut huvitavat väljasõitu. Esimesel poolaastal on plaanis paaripäevane reis Kuressaarde külla Saaremaa poistekoorile, kellega advendiajal antakse Kuressaare lossis ühiskontsert.

Hooaeg kulmineerub kevadel kontserdireisiga Norrasse Bergenisse, kus Eliset võõrustab kohalik lastekoor. Peale kontsertide ja ühistegevuse sõpruskooriga on kavas nautida Norra loodust ja külastada pealinna Oslot.

Tütarlastekoori Elise on 21 aasta vältel juhatanud dirigent Kai-Tõe Ellermaa, kontsertmeister Toivo Traks alustas Elise juures 2008. aastal, hääleseadja on mullu kevadest alates koori kunagine laulja Ruth Lehis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles