Kahe silla lastejooksud pakkusid lusti kogu perele

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaansoni Kahe Silla jooksul võistlesid täna lapsed ja peeti rahvasporditurgu.
Jüri Jaansoni Kahe Silla jooksul võistlesid täna lapsed ja peeti rahvasporditurgu. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna Pärnus Port Arturi ja Pärnu Keskuse vahelisel väljakul toimunud Jüri Jaansoni kahe silla jooksu lastejooksupäev osutus rahvarohkeks ja heatujuliseks ettevõtmiseks, mida soosis ilmataatki.

Nii mõnigi sportlik lapsevanem avaldas rahulolu, et lastejooks ja põhijooks oli toodud kahele päevale. „Varasematel aastatel on kogu aeg tulnud muretseda, et saaks kiiresti lastega lastejooksul ära käia, siis nad koju toimetada ja kui vihmane ilm, ka ära kuivatada, et lõpuks ise jooksma pääseda. Seekord on palju stressivabam,“ rääkis oma kogemustest üks noore jooksja ema.

Lastel oli aga täna sportlikust ettevõtmisest rõõmu palju ja osavõtjaidki varasemaste aastatega võrreldes rohkem. Lastejooksu pikkus oli 400 meetrit ehk üks staadioniring ja joosti ümber Pärnu Keskuse.

Et võistlus käis nii tihedalt (start, finiš, autasustamine, uus jooks), polnud suure rahvahulga tõttu võimalik kõike korraga jälgida. Aga kohapealsed rahva seas liikuvad rindeteated teadsid pajatada, et 4-5aastaste tüdrukute jooks olla saanud alguse hoopis purunenud õhupallist, mitte stardipüstolist. Kuna aega ei võetud, polnud tähtsustki, kes just stardi andis, jooksurajale ihkavaid lapsi polnud ju võimalik enam tagasi kutsuda.

Jooksude õnnelikke võitjaid autasustas Jüri Jaanson ja esikolmikul oli võimalus kuulsa sportlasega koos pildile jääda.

Kõige suurem tänu jooksu korraldajatele olid laste õnnelikud näod pärast jooksu läbimist.

Koos noortele jooksjatele kaasaelamisega sai osa võtta samas väljakul toimunud Pärnumaa rahvasporditurust, kus tutvustati treeninguvõimalusi spordiklubides ja spordialasid ning sai valida kaupmeeste pakutavat sportlikku kaupa. Meelelahutust pakkusid jooksudevälisel ajal nii bändid kui spordi- ja tantsuklubide etteasted.

Lapsed olid usinad kasutama väljakule seatud minitenniseväljakuid, sõudeergomeetreid ja proovisid väljaku kõrval vibulaskmist.

Start Pärnu jõe kallastel kulgevale ja ligikaudu 9 kilomeetri pikkusele jooksudistantsile antakse homme keskpäeval Endla teatri ees Vaasa pargis.

Korraldajate teatel võttis lastejooksudest osa ligi 600 last.

Sportlikul koertemängul osales 15 võistlevat ning 38 matkavat neljajalgset koos peremehega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles