Kahe silla jooksu võitis Tiidrek Nurme

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänase Jüri Jaansoni kahe silla jooksu võitja Tiidre Nurme pani oma paremuse maksma juba esimestel kilomeetritel.
Tänase Jüri Jaansoni kahe silla jooksu võitja Tiidre Nurme pani oma paremuse maksma juba esimestel kilomeetritel. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna Pärnus juba üheteistkümnendat korda toimunud Jüri Jaansoni kahe silla jooksu võitis Tartu mees Tiidrek Nurme, naistest oli kiireim tema kaaslinlane Jekaterina Patjuk.

Kindla edumaaga esikoha saanud Nurme võiduaeg oli 26.30,5.

Teisena ületas finišijoone tartlane Viljar Vallimäe. Kolmas oli Keijo Kits. Vallimäele fikseeriti lõpuajaks 27.14,2) ja Kitsele 27.25,7.

Patjuki võiduaeg oli 30.47,3. Naiste arvestuses oli teine Evelin Kärner (33.28,4) ja kolmas Olga Andrejeva (33.55,7).

Nurme läks enda sõnutsi teistelt eest ära teisel kilomeetril. „Läksin pärast esimest kilomeetrit eest ära ja olin ees lõpuni välja,“ ütles Nurme pärast finišijoone ületamist, lisades, et rada oli tänavu hea ja kuiv.

Teiseks tulnud Vallimäe oli oma saavutusega rahul, sest Nurmele tal enda jutu järgi midagi vastu panna ei olnud. „See oli maksimum, mis täna võtta oli,“ ütles ta. „Nurme läks teisel kilomeetril eest ära. Mingil hetkel oli vahe stabiilne, kuid hakkas siis pikemaks venima ja enam ma Nurmet kätte ei saanud.“

Jooksu üheks favoriidiks peetud Pavel Loskutov jõudis lõpukanga alla koos jooksu patrooni Jüri Jaansoniga. Lõpuprotokolli märgiti meeste kohaks 112. ja 113.

Loskutov tunnistas, et tulemust ta tegema ei tulnud. „Puhkasin sel suvel esimest korda,“ ütles kahe silla jooksu mitmekordne võitja.

Jaanson lisas naljatades, et tema eesmärk oli Loskutov higistama panna.

42aastane vanameister Loskutov märkis seepeale, et tema proovis 46aastase Jaansoni tuules olla ja mitte tempot teha.

Jooksu esimese, Craft sprindi vahefiniši Kesklinna silla Tallinna maantee poolses otsas võitis täna hommikul ennast jooksule kirja pannud Ragnar lipp.

Kahe silla jooksu teine vahefiniš oli Rääma tänaval Bestri poe juures, kus kaupluse eriauhinna võitis 52. kohal olnud pärnakas Martin Tarkpea.

Papiniidu silla juures sai 20. koha eest K-Rauta eriauhinna Pärnu spordimees Eero Raudsepp.

Üllatusvahefiniši auhinna pani välja jooksu peasponsor Port Artur.

Jooksudistantsi lõpetas 1155 võistlejat, varasügiseselt ilusat ilma nautis 450 kahe silla retkel osalenud käijat. Esimest korda toimunud 4,5 kilomeetri pikkusel ratastoolisõidul osalenuid oli üle 20.

Jooksu esialgset finišiprotokolli saab vaadata Kahe Silla klubi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles