Kunstihallis avaneb mMoodsa Kunsti aastanäitus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siram "Karma" õli, lõuend 2008
Siram "Karma" õli, lõuend 2008

Pärnu kunstihallis avatakse täna kell 17 mMoodsa Kunsti koolkonna aastanäitus “Me oleme langenud inglid, kes peavad üles tõusma” ja Toomas Kuusingule antakse üle linna kunsti aastapreemia.

Näitusel osalevad kunstnikud Alar Raudoja, Siram, Toomas Kuusing, Jasper Zoova, Bruno Sõmeri, Pusa, Aivar Kurvits ja Andrus Joonas.



„Kunstist võib palju rääkida, eriti palju võib rääkida tühja juttu. Tegelikult on kunsti osa ühiskonnas alati olnud nii suur, kui ta parajasti on, ja see sõltub väga palju kunstnikest endast,“ ütles näituse kuraator Andrus Joonas.



Joonase sõnutsi on nüüdiskunsti olemust tabanud Sogyal Rinpoche, öeldes: „Vahest on enamiku tänapäeva kunsti piiratuse üks põhjusi see, et silmist on kaotatud kunsti nähtamatu püha päritolu ja eesmärk vahendada inimestele nägemust nende tõelisest loomusest ja kohast universumis ning teadvustada neile ikka uuesti elu hinda ja lõputuid võimalusi.“



„Loomulikult ei tea me veel kõike, aga otsime edasi ja loodame, et see viib meid sammu võrra lähemale sellele, kes me tegelikult oleme. Ja olukorra tõttu, milles me kõik üheskoos oleme, on hädavajalik, et me ei peaks vaimset arengut luksuseks, vaid eluliseks vajaduseks,“ täiendas Joonas.



Juba kuuendat korda toimuv Pärnu koolkonna suurnäitus Pärnu kunstihallis Esplanaadi 10 jääb avatuks 11. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles