Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Malle Koger Pärnu keskraamatukogust.

Martti Lintunen, “Merekarud. Laste paadiraamat”

Vanaisaga paadiretkele läinud Veera ja Nele õpivad selgeks paadisõidu a ja o. Vanaisa on kogenud merekaru, kes peale põnevate meremehejuttude oskab rääkida meremärkidest, ettevaatusabinõudest ja headest meretavadest. Veera ja Nele juba teavad, et päästevest tuleb selga panna enne paadisillale minekut, ka koertele! Tüdrukud õpivad, et vee peal on ülejäänud paatidega arvestamine väga oluline, et ilmateadet peab jälgima ja et kaasas peab olema niihästi merekaart kui esmaabikomplekt.

Eesti Päevaleht.



“Inimkeha saladused”

Raamat sarjast „Imeline entsüklopeedia“ tutvustab mänguliste illustratsioonide ja põnevate faktide varal inimkeha ehitust ja talitlusi. Tuuakse näiteid arstiteaduse ajaloost ja kummalisi rekordeid inimvõimete piirimailt. Raamatus on ruumilised pildid, rohkelt taskuid ja avatavaid informatsiooniaknaid. Kõige lõpus on vahva vaatlemismäng.

Prantsuse keelest tõlkinud Ott Ojamets.

TEA.



Aline De Petigny, “Laura-lood. Kolmas raamat”

Laura on rõõmsameelne ja asjalik väike tüdruk, kellel on isa ja ema ja mõmmi ja sõbrad ja kes käib lasteaias. Raamatus on seitse täiesti uut lugu. Laura õpib suvel ujuma ja ratsutama ning läheb sügisel jälle lasteaeda, kus ees ootavad uus mängutuba ja õpetaja. Selgub, et Laura peab natuke ka haiglas olema, ent see polegi nii hirmus. Ja lõpuks saab Laura endale uue sõbra, kes on veidi teistsugune kui tema senised tuttavad. Raamat kuulub sarja „Laura lood“.

Egmont Estonia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles