Kodukokkadelt oodatakse kamatoitude retsepte

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Kodukokk 2010“ Erlis Schönberg.
„Kodukokk 2010“ Erlis Schönberg. Foto: Erakogu

Tänavu kolmandat korda toimuvale konkursile “Kodukokk” oodatakse sedapuhku kamatoitude retsepte, et selgitada välja Eesti parim harrastuskokk, kes saab auhinnaks reisi Pariisi.

“Eesti inimene on alati armastanud ise kodus süüa teha,” märkis konkurssi korraldava ajakirja Oma Maitse peatoimetaja Monika Kelle. “Igal aastal valitakse Eestis välja parim professionaalne kokk, kuid meisterlikud kodukokad jäävad varju. Soovime nende talenti laiemale publikule näidata.”

Kelle kinnitusel on mitu varasemat “Kodukoka” konkursi finalisti toidumaailmas läbi löönud ja professionaaliks saanud. “Usume, et meie konkurss rikastab Eesti kulinaariaelu ja aitab igale talendile leida sobiva rakenduse. Kindlasti on “Kodukoka” võistlusest saamas meie toidukultuuri osa,” lisas Kelle.

Kõik konkursil osalejad peavad saatma 25. septembriks toidutare.ee veebiküljele originaalseid kamajahust magusate või soolaste roogade retsepte koos toidu fotodega. Kuue parima retsepti autorid kutsutakse novembri alguses toimuvale lõppvõistlusele, kus tuleb žüriile ja publikule esitleda üht omaloomingulist kooki. Parima koogi autor pärjatakse tiitliga “Kodukokk 2011”.

Konkursi võitja saadetakse koos kaaslasega gurmeereisile Pariisi kokandusguru Myriami Prantsuse köögi koolitusele. Samuti ootab võitjat uhke kohvimasin. Kõik finalistid saavad tasuks spaa-paketid ja kingikorvid.

Tänavusse žüriisse kuuluvad Oma Maitse peatoimetaja Monika Kelle, Pere Grupp ASi müügi- ja turundusjuht Rene Kiis ja Tallinki peakokk Anti Lepik.

Mulluse võistluse finaalis pidid kuus parimat harrastuskokka esitlema üht omaloomingulist grillrooga. Võitjaks osutus Harjumaalt Muraste külast pärit Erlis Schönberg, kes osales ka esimese, 2009. aasta konkursi finaalis. Tookord läks peaauhind Tartusse Maris Arulepale, kellest on nüüdseks saanud hinnatud toidublogija ja kokanduskursuste korraldaja. Erlis Schönberg on samuti kulinaariamaailmas laineid löönud ja asutas BBQ-klubi, mis on palju populaarsust kogunud.

2009. aastal esimest korda korraldatud “Kodukoka” konkursi eesmärk on tõmmata tähelepanu kodustele kokandustraditsioonidele ja innustada Eesti inimesi rohkem aega köögis veetma. Eelmiste aastate võistlustel lõi kaasa üle 300 osaleja kogu Eestist.

Täpsemat infot konkursi kohta leiab Toidutare kodulehelt internetist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles