Kuidas steriliseerida hoidisepurke

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Paljude retseptiraamatute autori ja koka Maire Suitsu sõnutsi on hoidiste õnnestumise tähtsaim eeldus puhtus.

“Hoidistamisel ei ole võimalik olla üleliia nõudlik puhtuse suhtes. Vastupidi üldlevinud arvamusele nõuab enamik puhtuserituaale üsna vähe aega ja vaeva, aga säästab hoidistajat paljudest pettumustest ja muidugi rahalistest kaotustest,” kirjutab Suitsu toiduportaalis Toidutare.ee.

Seepärast ei maksaks kunagi lüüa käega hoidisematerjali põhjalikule pesemisele, purkide ja kaante steriliseerimisele või hoidisepurkide kiirele õhukindlale sulgemisele.

“Ei maksa tõsiselt võtta naabrinaist, kes kiitleb, et niisuguste tühiste asjade peale tema oma aega ega vaeva küll ei raiska, sest tema hoidised säilivad niigi hästi,” hoiatab Suitsu. “Sealjuures jätab ta justkui kogemata mainimata mõne niisuguse olulise fakti, et ta ise kõiki oma hoidiseid jahedas keldris või külmkappides säilitab või kasutab säilimist garanteerivaid lisaaineid.”

Lihtne viis purke steriliseerida on asetada nad kohe pärast pesemist, põhi ülespidi, ahjurestile ja kuumutada 100kraadises ahjus 20 minutit. Vees keetmisel aitab purkidele kümnest ja kaantele paarist minutist, selle võib asendada kaante korraliku pesemise ja sellele järgneva piiritusega ülehõõrumisega.

Veel ühe steriliseerimise variandina võib täita purgid poolenisti veega ja panna need suurimal võimsusel mikrolaineahju, kuniks vesi purkides keema läheb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles