Töötus probleemiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti töötukassa.
Eesti töötukassa. Foto: Urmas Luik

Mida teevad kõik  - inimesed, loomad ja asjad maailmas üheaegselt, mäletan seda konksuga küsimust juba algkoolipäevilt. Mäletan ka lihtsat ja loogilist vastust – vananevad.

Praegusel ajal on vanus muudetud sotsiaalseks probleemiks. Kes on vana ja seega ülearune meie uute ning rangete turureeglite järgi? Kas 45 aastane, kuueklassiliseharidusega ja alkoholilembene logard, kes saab tänu heale semule tööd või 55aastane spetsialist, kes on jäänud töötuks, kuna temal puudub eestkostja?

Praeguse poliitika jätkumisel jääb tööpuuduse probleem veel kauaks kollitama ja muutub üha aktuaalsemaks. Sõnakõlksud Toompealt enam ei veena. Veel vähem tahavad kuldsesse keskikka jõudnud kuulata heal järjel olevate kohalike prominentide targutusi.

Karm tegelikkus seab inimesed fakti ette - vanusest ja tööandja tahtest sõltub sinu edaspidine elu. Uusrikkad teevad, mis süda lustib. Inimesed aga loodavad vakselt, hambaid kokku surudes, tööd saada või olemasolevat tööd säilitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles