Soomlane solvus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põder.
Põder. Foto: Priit Simson

Tont teab, millal meie kõnepruuki ilmus sõna põder soomlastest põhjanaabrite kvalifitseerimiseks. Aga nii ta paraku on ja seda teavad ülihästi ka meie põhjanaabrid.

Üldiselt suhtuvad nad sellesse huumoriga. Paraku ei ole kõigile huumorisoont antud ning põdra mainimine rahvuse tunnusena viib vaat et skandaalini.

Külastasid põhjanaabrid üht maakonna lasteaeda. Tõid lastele head ja paremat nagu kombeks. Tänutäheks esitasid meie lapsed väikese kontserdi.

Kõik läks kenasti. Soomlased polnud aplausiga kitsid. Idüll kestis seni, kui lavalt hakkas kõlama laul "Põdral maja metsa sees väiksest aknast välja vaatab..." Saatnud lendu mitu soolast "perkelet" lahkus vihane külaline sõnadega"nii väike, aga juba pilkab".

Ärrituse põhjus, nagu hiljem selgus, oli proosaline. Suomen poika oli eelmisel õhtul va hundijalavett liiast pruukinud, lõbulindudega lustinud ja lõpuks sattunud ... politsei meelevalda. Lastelaul tuletas meelde soolaputka trellitetud luuki ja väikest akent....!!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles