“Reipalt koolipinki” viis Kilingi-Nõmme kooli metsa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisepäev "Reipalt koolipinki" Kilingi-Nõmme gümnaasiumis. Metsarajal.
Tervisepäev "Reipalt koolipinki" Kilingi-Nõmme gümnaasiumis. Metsarajal. Foto: Erakogu

Kilingi-Nõmme gümnaasium on tervistedendav kool ja tervisenõukogu eestvedamisel toimus traditsiooniks saanud üleriigiline tervisepäev „Reipalt koolipinki“, kus aktiivsetesse vahetunni tegevustesse oli kaasatud kogu koolipere.

Kooliaasta alguses leidis tervisenõukogu, et reipus tuleb liikumisest, nii otsustati pakkuda õpilastele ja õpetajatele võimalusi veeta kehaliselt aktiivsed vahetunnid.

Üleskutse tulla kooli jalgsi või rattaga tõi majja uusi rattureid ja jalakäijaid. Tulekuviisi märkisid koolitulijad tabelisse, mille põhjal kaardistab kooli tervisenõukogu õpilaste ja õpetajate kehalist aktiivsust.

Toimus ülekooliline virgutusvõimlemine ja klassidel jalutuskäik metsa huvitavate tegevustega ringrajal. Rada läbiti ühistegevusena, milles osalejad said rõõmu terveks päevaks. Rajalolijad hüppasid keksu, tantsisid limbot, läbisid takistusrada ja harrastasid köielkõndi.

Lõpp-punktis pidi iga osaleja vastuse andma oma nädala kehalise aktiivsuse kohta, millega mõtestasid ja mõistsid noored, kui aktiivsed nad kehaliselt on. Sidusime liikumise tervisliku toitumisega, pakkudes kõigile koolisöökla valmistatud terviseampsu.

Päeva jääb meenutama hea emotsioon liikumisest ja koolipere ühistegevusest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles