Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustavad Kadi Taremaa ja Heda Piiriste Pärnu keskraamatukogust.

Manivald Müüripeal, “Rahuta rannamaa”

Varbla kandi mees Manivald Müüripeal on jäädvustanud oma suguvõsa loo kaudu hulga vähe tuntud sündmusi Läänemaal aastatel 1940–1949. Ta räägib sõja-aastatest rannakülades, Pilliotsa lahingust Kihnus 1941. aasta suvel, sõja-aastatest Varbla rannakülades, rannarahva tegemistest ja hakkamasaamisest mitme võõra võimu all. Kultuurilooliselt suure väärtusega on peatükid, milles autor meenutab värvikalt oma kooliaastaid Varbla koolis.

Eesti Ajalookirjastus.



Alo Särg, “Pärnumaa mõisad ja mõisnikud”

Pärnu maakonna aladel asub 84 kunagist mõisa, neist on kas täielikult või osaliselt säilinud 26 mõisa peahoone. Raamat annab ülevaate kõikide teadaolevate praeguse Pärnumaa territooriumil asuvate rüütlimõisate ajaloost ja tänapäevast alates nende esmamainimisest. Rikkaliku pildimaterjaliga raamatus räägitakse muu hulgas Pärnumaa mõisatega seotud tuntud baltisaksa aadlikest.

Argo.



Virpi Raipala-Cormier, ”Loomulikult ilus. Tee ilu ja tervise juurde”

Inimene on tervik ja nii mõjutavad meid lugematud asjad alates geenidest kuni söömise, meeleolu ja hingelise tasakaaluni. Kui oskame olla õnnelikud ja tasakaalus, saame ümbritsevatele jagada harmooniat ja õnne. Frantsila ürditalu rajaja Virpi Raipala-Cormier avab hea enesetunde, tervise ja ilu eest hoolitsemise vahenditena taimravi, aroom- ja õisteraapia, homöopaatia, do-in-enesemassaaži, jooga ja Hiina traditsioonilise meditsiini saladusi.

Lilleoru.



Piret Puppart, “Eesti rahvarõivas ja mood”

See on ülevaade Eesti tänapäevasest etnomoest, mis leiab järjest enam järgijaid. Kauni kujundusega raamatus süüvitakse Eesti rahvarõiva põhiolemusse ja selle seostesse meie ajaga, jälgitakse meie etnomoe kujunemist, esitletakse Eesti tippdisainerite loodud rahvarõivaid.

Raamatus näeb Eesti prominentide eksklusiivseid etnorõivaid. Praktilisust lisavad nõuanded, millal ja kus etnorõivast kanda ning kuidas tunnetada selle kasutuspiire. Jagatakse soovitusi etnograafilise elemendi kasutamiseks igapäevastel, pidulikel ja ülerõivastel, samuti ehete ja aksessuaaride valikul.

TEA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles