Eesti otsib häid eeskujusid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune hea eeskuju oli Oliivia Narits.
Mullune hea eeskuju oli Oliivia Narits. Foto: Erakogu

Täna algab kandidaatide esitamine konkursile “Hea eeskuju 2011”, millega tunnustatakse koolinoori, kelle pealehakkamine, sihikindel töö ja võime kaasa haarata teisi on muutnud kodukanti ja elukeskkonda paremaks.
 

“Hea eeskuju” tänusündmuse peakorraldaja Merilin Piipuu seletuse kohaselt on konkursi võitjale välja pandud 1300eurone stipendium, mis on mõeldud õpingute alustamiseks ülikoolis, kõrgkoolis või täiendõppeks huvikoolides. Kahekümnele “Hea eeskuju” lõppvooru pääsenule kingib Tallink laheda koolipäeva merel. “Hea eeskuju 2011” võitja esitaja sõidutatakse Londonisse.
 
Esitatud kandidaatidest kirjutatud lugusid hindab žürii riigikogu esimehe ja konkursi patrooni Ene Ergma juhtimisel ning paljude noorteorganisatsioonide ja ühiskonnategelaste osavõtul.

Ergma sõnul on kaks aastat korraldatud konkurss näidanud, kui palju on ettevõtlikke noori, kes panustavad Eesti ühiskonna arengusse. “Peame tunnustama neid tublisid noori, kes on korda saatnud enam, kui neilt on oodatud,” lisas Ergma.

“Hea eeskuju” kandidaate saavad esitada kõik inimesed, kes usuvad, et kandidaadi tublid teod vääriksid tunnustust. Kandidaatide esitamiseks on vaja saata kodulehele www.noortekonverents.ee tema lugu ja põhjused, miks on just see noor hea eeskuju tiitlit väärt.

Kandidaate saab esitada 16. oktoobrini. Tänusündmuse auhinnagalaõhtu toimub noortekonverentsi “Lahe koolipäev” raames 3. novembril Pärnu kontserdimajas.

“Hea eeskuju” on neljandat aastat toimuv silmapaistvate kooliõpilaste tunnustamissündmus. 2010. aastal esitati konkursile ligi 100 lugu ja selle võitis Tartu tüdruk Oliivia Narits, kes on oma südameasjaks võtnud aidsi- ja HIV-alase teadlikkuse tõstmise.  
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles