Kas roppused ja rõvedused on ikka kultuur, mida tasuks teleekraanil näidata?

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Televiisor.
Televiisor. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

9. septembril kell 21.40 oli Eesti Televisiooni ekraanil Eesti film "Mina olin siin" ning filmis mängis hulk meie tublisid ja häid näitlejaid. Paraku oli filmi stsenaarium aga niivõrd roppe sõnu täis, et suisa vastu hakkas. No mida te arvate, kui pidevalt on stsenaariumis sõnad t...a, v..t ja muud taolist. Rahvusvaheliselt on olemas sõna "fuck" mis peaks kõiki neid sõnaväljendeid tähendama.

Nimetatud filmi juures polnud isegi lauset, et teatud vanuses inimestele pole film soovitav vaadata.

Kui teleekraanil näidatakse vahel mõnda alasti naist või meest või mõnda sekspoes müüdavat vidinat, siis öeldakse kohe ennem saatelõigu näitamist, et lastele pole see soovitav, või lapsevanema selgitav kommentaar oleks vajalik oma lapsele, kui see peaks samal ajal teleri ees olema ja seda saatelõiku vaatama.

Kui üks naine teostas jalgsimatka mehe seltsis läbi teatud piirkondade Vabariigis paljastatud rindadega ehk palja ülakehaga, siis oli kohe politsei sooviks väärteo menetlus algatada ja kunstnikku selle eest karistada, aga kuna puudus avalik ehk üldsuse huvi asja vastu, jäeti asi sinna paika.

Üks asi on see, kui inimene käib kas poolalasti või päris alasti, aga teine asi on see, kui inimese suust tuleb roppusi nagu voorimehe hobuse taguotsast "pirukaid".

Anatoomiast teame kõik ju, et milline näeb välja alasti naine ja milline alasti mees ning milleks seda häbeneda, kui inimene juhtub vahel paljastama ka keha täies ulatuses, nagu looja ta loonud on siia ilma?!

Oma suuvärki aga peaks oskama iga kultuurne inimene talitseda ja kontrollima, et mida ta oma suust välja ütleb ning seda veel eriti siis, kui oled avalikkuse ees ja suure rahvamassi ees.

Kui aga soovitakse ropu stsenaariumiga filmi teha, siis selle näitamiseks on olemas omad kohad ning kui see roppus plaanitakse tuua teleekraanile, siis olgu see teos siis vähemalt öises kavas, aga mitte kell 21.40, nagu nimetatud fuck-sisuga film oli.

Ega avalikult näidatava filmi sisu ei peaks olema samasugune "kaunis" nagu väljaannete kommentaariumid, kus anonüümselt igasugust paska trükitakse, et kedagi solvata või sõimata oma enese tuju tõstmiseks:)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles