Laupäeval toimub Pärnus kolmas rõõmsate laste festival

Krismar Rosin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõmsate laste festival Pärnu rannapargis.
Rõõmsate laste festival Pärnu rannapargis. Foto: Madis Sinivee

Laupäeval tuleb Pärnu Rannapargis juba kolmandat aastat kogu perele mõeldud rõõmsate laste festival, kust leiab ohtralt töötube ja tegevust, suurima kodumaiste lastetoodete disainituru, põnevad esinejad, beebide ja väikelaste ala, perepuhkuse ja spordialade tutvustajad.

Eestvedaja Kati Ruubeli sõnutsi on üritusel sel aastal senisest rohkem teha. “Pea iga festivalil osaleja tuleb välja oma tegevusega, mitte ei jaga lihtsalt tutvustavaid materjale, seega on igas telgis midagi teha. Uuendusena on meil sel aastal lastelava, kus esinevad telerist tuttavad andekad Eesti lapsed ja noored, nagu näiteks saatest “Rakett 69” tuntud Leonid Zinatullin, “Klassikatähtede” võitja Tanel-Eiko Novikov ja Airi Liiva Laulupesa lapsed. Pealaval esinevad Silver Sepp, Arop ja Birgit Sarrap bändiga,” rääkis Ruubel selle aasta ülesastujatest.

Erisugust tegevust ja õpikodasid on tänavu ligikaudu 100. “Töötubades saab näiteks meisterdada, kokata, leiutada, joonistada, ehitada või katseid teha,” loetles korraldaja.

Disainiturul osaleb umbes 60 tegijat, kes pakuvad näiteks lasteriideid, mänguasju, lastemööblit, -aksessuaare, -kosmeetikat.

Samuti on üritusel beebide ja väikelaste ala, kust leiab vanusele vastava mänguala, mähkimiseks ja imetamiseks mugavad tingimused ning spetsialistid, kellelt eri teemadel nõu küsida. Festivalil on võimalik tutvuda perepuhkuse sihtkohtadega ja proovida spordialasid.

Üritus vältab 11–19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles