Maksupettuses süüdistatavad astuvad kohtu ette

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Täna algas Pärnu maakohtus protsess, mille keskmes on maksupettuses süüdistatav motosportlane ja noorte motospordi edendaja Arlet Martinson.

„Menetlus algab seitsme inimese ja kahe firma üle, kes on seotud maksupettustega," ütles Raadio Pärnule Lääne ringkonnaprokurör Elle Keeman.

Prokuröri sõnul on tegemist suuremahulise maksupettusega - OÜ-l Estera Baltic on tasumata käibemaksu üle 2,8 miljoni krooni ning OÜ-l Visorek üle 2,6 miljoni krooni.

Lisaks OÜ Visorek tegevdirektorile Arlet Martinsonile on kohtu all firma raamatupidaja Ülle Saar ja OÜ Estra Baltic juhatuse liige Alar Jaanson, samuti on asjaga seotud Hillar Talts, Raavo Raadik, Ülo Tammkänd ja Egles Selge.

Gruppi süüdistatakse maksualases kuriteos, täpsemalt maksudeklaratsioonis valeandmete esitamise eest. Karistusseadustiku järgi võib selle eest karistada rahatrahvi või kuni 3aastase vangistusega.

Üleeelmisel nädalal karistas Pärnu maakohus Martinsoni ja tema kaht kaaslast avaliku korra raske rikkumise ehk peksmise eest erineva pikkusega tingimisi vangistustega.

Arlet Martinson on Pärnu motoklubi juhatuse liige ning lisaks noorte motosportlaste juhendamisele võistleb ta ka ise rahvusvahelistel võistlustel quadracer'ite klassis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles