Annely Peebo ja Mart Sander lähevad jõulutuurile

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annely Peebo
Annely Peebo Foto: Erakogu

Kaks solisti, Annely Peebo ja Mart Sander tuuritavad tänavu jõulude eel Eestis koos Bel-Etage Swingorkestriga.
 

Korraldajate teatel tekkis ainulaadse koosseisu idee juba 10 aastat tagasi, kui Peebo ja Sander pidid esialgse plaani järgi kohtuma Eurovisiooni lauluvõistlusel. Nüüd on paaril aga hea võimalus leida lavaline energia koostöös Bel-Etage Swingorkestriga, sest jõulumuusika svingorkestri saatel on kindlasti midagi erilist.

“Meil on suur rõõm esineda meie tuntuima ja hinnatuima metsosopraniga, kellega koostööd ootame pikisilmi juba mitu aastat, usume, et suudame tuua publikuni pisut hoogsamat muusikalist valikut kui ehk tavapäraselt,” ütles Mart Sander.

Et partnerid teavad ja tunnevad teineteist juba kaua, lubavad nad publikule suurepärast kontserdielamust. Peale traditsiooniliste jõululugude on kavas üllatusi.

Rahvusvaheliselt hinnatud Annely Peebo elab ja töötab Viinis ja ta võitis rahva südame ligi kümme aastat tagasi, kui astus miljonite televaatajate ees üles Eurovisiooni lauluvõistluse saatejuhina. Viimastel aastatel on Peebo jõulude ajal leidnud aega kontsertideks Eestis. Palegi ilmus tal jõuluplaat “Jõulureis läbi ajastute”.

Mart Sanderit peetakse üheks mitmekülgsemaks artistiks Eestis. Dirigeerimise ja klaverimänguoskuse kõrval on Sander tuntud laulja, näitleja, maalija, lavastaja ja kirjanikuna.

Bel-Etage Swingorkester (Swing Band) on Sanderi loodud professionaalne kollektiiv, mille ühine ajalugu ulatub aastasse 2000.

Annely Peebo ja Mart Sanderi jõulukontserdid toimuvad 15. detsembril Jõhvi kontserdimajas, 17. detsembril Pärnu kontserdimajas, 18. detsembril Tartu Vanemuise kontserdimajas ja 19. detsembril Tallinna Nokia kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles