Seenesahvri perenaised soovitavad

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Tihemetsa seenefestivalile on põhjust minna kas või kogu perega. Peale näituse uudistamise saavad nii suured kui väikesed töötubades kaasa lüüa. Käsitööhuvilistele õpetatakse näiteks seentega lõngavärvimist, lapsed võivad samal ajal oma töötoas tegelda kas mängude või käelise tegevusega. Kui mehi ei huvita seenetoitude õpituba, tasub kuulata ehitusmükoloogia loengut.

Need, kes tahaksid õppida kasutama seeni eri roogades, on oodatud Pärnu kutsehariduskeskuse õpetaja Marina Madissoni õpituppa ja degusteerimisele, kus seenesahvri pereneaised tutvustavad tooteid ja annavad nõu.

Neile, kes seenefestivalile ei jõua, aga tahaksid seentest peale praadimise, soolamise ja marineerimise veel midagi teha, pakume seenesahvri perenaistelt mõne retsepti.



Seeneguljašš

liiter seeni (kuuseriisikas, kukeseen, puravik)

liiter suvikõrvitsat

300 grammi õli

300 grammi sibulat (küüslauku)

300 grammi porgandit

300 grammi tomatit

2 spl soola, 2 spl suhkrut, pipart või tšillipipra kaun

Kuumutage õli, lisage järjekorras sibul, porgand, seened, suvikõrvits. Kuumutage aeglasel tulel nii, et vedelik katab kogu segu. Vajadusel lisage keedetud vett. Maitsestage soola ja suhkruga.


Vormiroatäidis või supisegu

liiter sibulatega praetud seeni

kilogramm tomatit

300 grammi toiduõli

liiter suvikõrvitsat (koorte ja seemnetega)

Ajage köögivili (võib ka seened) läbi hakklihamasina. Lisage kaks dessertlusikatäit soola ja suhkrut, kuumutage nii, et suvikõrvitsatükid jäävad teralised.

Mercedes Merimaa


Tükeldatud seeneseljanka

2 kilo kupatatud või praetud seeni

kilo keedetud porgandeid

0,7 kilo hautatud tomateid

kilogramm õlis klaasjaks kuumutatud sibulaid

3 spl suhkrut, 2 spl soola, veidi õli, 1 spl äädikat, pipart

Kõik ained tuleks enne kuumutamist kas tükeldada või purustada, panna potti, segada ja kuumalt purki.

Eva Sala

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles