Abituriendid valisid jõuluheateoks vereandmise

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu veretalituses annetasid täna verd Hansagümnaasiumi kaks õpetajat ja 21 õpilast.
Pärnu veretalituses annetasid täna verd Hansagümnaasiumi kaks õpetajat ja 21 õpilast. Foto: Urmas Luik

Täna hommikul loovutasid Pärnu veretalituses verd Hansagümnaasiumi kaks õpetajat ja 21 õpilast, kool on esimene vereandja Pärnu koolide seas.


“Olles lõpuklassis ja juba 18 aastat vanad, tegin klassijuhataja tunnis ettepaneku loovutada verd. Kõik olid päri, otsust peeti toredaks. Eelmise aasta heateoks valisime kodutute loomade abistamise,” avaldas eestvedaja Karoliina Kägo 12.a klassist. Tänu temale tehakse juba kolmandat aastat jõulude aegu head.  



Esimene grupp tuli kohale kella kaheksaks hommikul, teine poole üheteistkümneks.



Sven Janson 12.c klassist tunnistas, et annab verd esimest korda. Veretalituse õde Mare Aasa küsis, kas noormees ikka sõi hommikul korralikult. Söömine on oluline, muidu võib vereandjat tabada nõrkus. Sven pidi jooma klaasi morssi, kuna ees seisis vedelikukaotus: doonor annab ära 450 milliliitrit verd. Joogiks võis valida ka kohvi, näksimiseks oli küpsiseid. Kui noormees kušetile heitis, võttis õde Lea Leitmäe esmalt kolme ampulli jao verd analüüsideks. Järgnes kuus-seitse minutit doonorivere kogumist.



“On juhtunud, et mõni õpilane tuleb oma sünnipäeval verd andma, sest tahab sel päeval head teha. Aga seda, et korraga tuleb nii palju noori ühest koolist, pole meil varem juhtunud,” tunnustas veretalituse juhtaja Alli Tiik abiturientide jõuluheategu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles