Keskraamatukogu avas uued näitused

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti legendaarne laulja ja režissöör Artur Rinne.
Eesti legendaarne laulja ja režissöör Artur Rinne. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Läinud nädalal avati Pärnu keskraamatukogus perioodikasaali galeriis fotonäitus “Artur Rinne 100”, kus tutvustatakse meistri lavarolle, teleesinemisi ja tööd televisioonis.

Avamisel osalesid ja jagasid Mai Mikiveri juhatusel kohaletulnutega oma mälestusi Artur Rinnest kolleeg Mati Põldre, Arturi osatäitja Ugala teatri lavastuses “Meie Artur” Jüri Aarma, kolleeg Jüri Pääro, sõber ja mõttekaaslane Hugo Hiibus, kolleeg Eeva Potter ja Eesti Televisiooni ajaloo huviline Voldemar Lindström.

Artur Rinne oli Eesti legendaarne laulja ja reþissöör, kelle optimistlik, mehelik ja selge diktsiooniga bariton kõlas nii ooperi- kui operetilaval. Oodatud olid tema estraadilaulud laval ja teleekraanil ning hinnatud ta reþissööritööd.

Fotonäituse pani kokku Eesti rahvusringhäälingu muuseum. Väljapaneku koostamisel on kasutatud ERRi fotoarhiivist Anton Muti, Heidi Maasikmetsa, Valdur Vahi, Juhan Tuvikese ja Ürgo Mürgi töid.

Raamatukogu esimese korruse galeriis avati läinud nädalal Vello Paluoja maalinäitus “On, mida hoida”, mida saab vaadata 30. oktoobrini.

29. oktoobrini on esimesel korrusel veel avatud köitekunstinäitus “Tallinna Suurgild ja gildimaja” ja trepigaleriis 30. septembrini fotonäitus “Norra. Rannarahva lood”.

MTÜ Norra Sõprade ja Norra saatkonna eestvõttel korraldati eelmisel aastal fotovõistlus, mis eestlaste populaarsest reisisihist Norrast tõi kokku 619 fotot. Näitusel pakutakse valikut konkursile laekunud parematest töödest.

Võistlus toimus kahes kategoorias: noored (kuni 18aastased) ja täiskasvanud (üle 18). Osalema innustasid peaauhinnad: laevareis kahele Kirkenesist Bergenisse ja Norra reis.

Þüriisse kuulusid fotograafid ja disainerid Aivar Pihelgas, Andres Toodo, Tiit Lepp, Marika Piip ning Norra saatkond. Täiskasvanute kategoorias osutus võitjaks Ingrid Maasik fotoga ”Rannalaste mängud” ja noorte kategoorias Karilin Tõnisoja tööga ”Õõvastav vaikus”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles