Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustavad Hannely Raestu ja Heda Piiriste Pärnu keskraamatukogust.

Katarina Michel, “Julgete päralt on maailm. Nõuandja naistele, kes tahavad elu enda kätesse haarata”

Värviterapeudi ja aurasoma nõustaja kirjutatud raamat julgustab neid naisi, kes ausalt ja avali endasse vaatavad ja küsivad: „Kes ma olen?“ ja „Mida ma tahan?“, „Kellega ja kuidas kavatsen oma teel edasi minna?“. Vastused peab igaüks leidma ise. Sellele, kes haarab ohjad enda kätte, on elul varuks imelisi üllatusi.

Johannes Esto Ühing.



Ketlin Priilinn, “Evelini lood”

Raamatu peategelane Evelin on kümneaastane tüdruk, kes elab oma isa, ema, kolme venna ja kolme õega väikeses korteris, kuhu pere on äsja kolinud. Suures peres pole kunagi igav. Lapsed peavad minema uude kooli ja raamat algabki Evelini muremõtetega, kuidas ta hakkama saab ja kas ta uues koolis ikka sõpru leiab. Igatahes on 1. september üsna äpardusterohke.

Tänapäev.



Juija Wieslander, “Mamma Muu loeb”

Seekordne raamat lehm Mamma Muust jutustab tema huvist lugemise ja raamatute vastu. Mamma Muu käib raamatukogus lugemist harjutamas ja võtab endale sealt raamatu koju kaasa. Lehma tegemisi jälgib ta sõber Vares, kes kuidagi ei suuda uskuda, et lehm oskab lugeda. Vareselgi on oma unistused, aga millised?

Karrup.



Emily Hawkins, “Lippa koju, jänkupoju!”

Jups on väike vapper jänes, aga ta kardab väga pimedust. Pildiklappe avades saab lugeja teada, kes aitavad jänesepojal võita hirmu pimeduse ees. See kaunite piltidega raamat sobib hästi unejuturaamatuks.

Koolibri.



“Eksperimentide maailm”

Raamat sisaldab palju põnevaid katseid nii poistele kui tüdrukutele. Kuidas taimedega värvida ja ise paberit teha? Kes leiutas kruvi ja tegi esimese õhulennu? Kuidas ehitada päikesekella? Raamatu 13 peatükki käsitlevad eri teemasid, nagu vesi, temperatuur, loodus, inimkeha, helid, värvused, mõõteriistad. Iga katse juures on üksikasjalikud illustreeritud õpetused ja põnevad faktid meid ümbritsevast maailmast.

TEA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles