Pärnus toimub Eesti suurim noortekonverents

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Lahe Koolipäev" toob kokku sadu noori.
"Lahe Koolipäev" toob kokku sadu noori. Foto: Ardi Ilves

Tänavu 3. novembril toimub Pärnu kontserdimajas ligi 700 osavõtjaga noortekonverents “Lahe koolipäev”, mis on andnud seitsme aasta jooksul erakordse emotsiooni juba tuhandetele noortele Kihnust Setuni.

Õpilastest koosnev korraldusmeeskond ja programmijuht Märt Treier seisavad enda teatel üha suuremate väljakutsete ees. “Noored ootavad meilt igal aastal aina intrigeerivamaid üllatusi, mis annaksid terve aasta kestva emotsionaalse elamuse,” seletas Treier. “Meie eesmärk on teha see üks päev aastas ülimalt meeldejäävaks, selle nimel on ettevalmistusi tehtud möödunud sügisest alates.”

Kaheksandat aastat toimuv suurkonverents suleb 3. novembri hommikul viivuks linnaliikluse ja äratab Eesti suvepealinna. Erakordne konverentsipäev algab rongkäiguga läbi Pärnu linna.

Korraldusmeeskond on muretsenud selle eest, et ka kõige kaugematest Eestimaa nurkadest pärit noored spetsiaalselt tellitud bussidega rongkäigu alguseks kohale jõuaksid. “Tahame, et konverentsile jõuaks võimalikult palju maanoori, kelle võimalused on ahtamad,” lisas konverentsi projektijuht Marko Vene.

Teod saavad alguse tahtmisest ja tahe vajab energiat, mille konverents püüabki noortes üles leida.

Elu keerdkäikudest tulevad noortele rääkima teiste seas Raul Rebane, Ago Anderson, Sepo Seeman, Mart Noorma, Aleksei Turovski, Laura Põldvere ja David Vseviov.

Konverentsile tuleks eelnevalt end kirja panna noortekonverentsi kodulehel internetis.

Konverentsi raames tunnustatakse oma kodukandi arengusse panustanud noori. “Hea eeskuju” konkursi kandidaate on võimalik esitada igaühel eelmainitud kodulehel. Konkursi võitjat premeeritakse 1300eurose stipendiumiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles