Algas Pärnu haigla tervisekeskuse ehitus

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopp on Pärnu haigla esmatasandi tervisekeskuse ehituseks maasse löödud.
Kopp on Pärnu haigla esmatasandi tervisekeskuse ehituseks maasse löödud. Foto: Erakogu

Täna algas Pärnu haigla esmatasandi tervisekeskuse ehitus, mille maksumus on 5,2 miljonit eurot. Keskus peaks valmima 2019. aasta suvel.

Tervisekeskuse hoone ehk tulevane K-korpus ehitatakse Ristiku 1 kinnistu läänenurka ehk Ristiku ja Oja tänavate ristmiku suunda jäävale alale. Tervisekeskuse juurde tuleb 64kohaline lisaparkla ja ülejäänud ala lahendatakse maastikuarhitektuuriliselt kauniks rekreatsioonialaks, millest haigla juures pikka aega puudust tuntud. 

Tulenevalt eesmärgist haigla ja tervisekeskus ühendada, püstitatakse keskus haiglahoonele küllaltki lähedale. Ühendustee saab olema nullkorruselt liftihalliga, esimeselt korruselt liftihalli ja EMO-ga ning teise korruse tasandilt A-korpuse ambulatoorse sisehaiguste osakonnaga.

Maakondlikku tervisekeskusesse on planeeritud ruumid 14 perearstipraksisele, füsioteraapiale, koduõendusele, sisehaiguste eriarstidele, laste- ja noorte vaimse tervise keskusele ning rehabilitatsiooniteenustele.

Mullu detsembris alustatud esmatasandi tervisekeskuse ehitushanke võitis OÜ Fund Ehitus 5,2 miljonine pakkumine, millele lisandub käibemaks. Hanke eeldatav maksumus oli 4,1 miljonit eurot.

Kvalifitseerus seitse taotlejat, kellest lõpliku pakkumuse esitas kuus. Summad jäid 5,28 ja 6,47 miljoni euro vahele.

Veidi üle 3800 ruutmeetrise netopinnaga tervisekeskus ehitatakse Pärnu Ristiku 1 terviselinnaku laiendusena ja see hakkab toimima eriarstiabi osutava haiglaga.

Tervisekeskuse valmimist toetab Euroopa regionaalarengu fond 1,75 miljoni euroga. Valmimisaeg on suvi 2019.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles