Kai Tomasberg: Õnnelikkuse valemit avastades

Kai Tomasberg
, Heaolu- ja spaateenuste disaini ja juhtimise magistrikava programmijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kai Tomasberg.
Kai Tomasberg. Foto: PP

Sunmi Jin Lõuna-Koreast kirjeldas oma esimesi emotsioone Pärnust nii: “Ma näen taevas tähti ja see on uskumatu tunne!” Sunmi Jin jõudis siia nädala eest, et alustada Tartu ülikooli Pärnu kolledžis magistriõpinguid rahvusvahelise õppekava „Heaolu- ja spaateenuste disain ja juhtimine“ järgi.

Sunmi Jini kodu asub miljonitelinnas Seoulis, kus iga lapike maad on juba kasutuse leidnud. Selleks, et inimesi kuidagigi ära mahutada, kerkivad hooned järjest kõrgemaks. Seetõttu ei ole võimalik tulede möllus eraldada tähistaevast, koidu- ega ehavalgust. Kõik on segunenud üheks valguseallikaks, mis tõrjub inimese loodusest eemale.

Rahvusvahelistumine Tartu ülikoolis hoogustub. Sel aastal asub Eestisse õppima üliõpilasi igast maailma nurgast. Info Pärnu kolledži rahvusvahelisest magistrikavast jõuab üha kaugemale ning meelitab oma uudsusega siia noori inimesi paljudest riikidest. Sel aastal alustab kolledžis oma õpinguid 13 magistranti Venemaalt, Suurbritanniast, Eestist, Lätist, Taist, Lõuna-Koreast ja Ukrainast.

Teadlikkus tervislike eluviiside kasulikkusest näitab tõusutrendi ning muutub heaks tavaks. Heaolu- ja spaavaldkonda ei seostata enam üksnes ilu ja kosmeetikaga, vaid osatakse näha ühisosa spordi, aktiivse puhkuse, enesearengu ja harituse, samuti elukvaliteediga.

Vastsed magistrandid alustavad peagi intensiivset õppetööd, millesse mahub pingelisi loenguid ja seminare, õppereise ettevõtetesse, kohtumisi oma ala asjatundjatega.

TÜ Pärnu kolledžis õpetavad peale kolledži enda tunnustatud õppejõudude lektorid välisriikidest. Just see tagab õppijatele selge ja ülevaatliku pildi heaolu temaatikast kogu maailmas. Eri kultuuride, kuurordiloo ja -traditsioonide tundmaõppimine aitab mõista eri aspekte, mida inimene rahuloluks vajab.

Õnn ei saa kunagi olla universaalne, seetõttu peavad tulevased spaajuhid igati tundma õppima oma tulevasi kliente. Neil tuleb omandada tunnetus ja arusaam, milliseid tooteid ja teenuseid kellele ja kuidas pakkuda.

Personaalne lähenemine, teenuste kvaliteet ja toodete looduslähedus on märksõnad, mis juhivad meid turvalisse tulevikku. Spaa- ja heaolukeskus on inimesele nõuandja ja suunanäitaja. Et saada edukaks spaajuhiks, peab magistrant läbima kaheaastase õppeprogrammi, sooritama praktika ja kaitsma hästi magistritöö.

Soovime kõigile tudengitele tahet ja pealehakkamist õnnelikkuse valemit avastades! Jagades rõõmu ja rahulolu enda ümber, saab looja omakorda positiivset tagasisidet. Lõputu inspiratsioon loodusest, julged uuendused ja ideed ootavad rakendamist.

Pärnu linn võib uhkusega kinnitada, et Tartu vaimule meeldib Pärnus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles