Torutööd pöörasid liikluse Pärnu bussijaamas pea peale

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijaam.
Bussijaam. Foto: Urmas Luik

Pärnu kesklinna vee- ja kanalisatsioonitorustike ehitus on jõudnud järjega Ringi tänava algusesse vana trükikojahoone Ringi 1 ette ja sulgenud liiklejate tavapärase pääsu bussijaama.

AS Pärnu Vee juhatuse esimees Garri Suuk kinnitas, et bussijaama territooriumi ei suleta, vaid koos linnavalitsuse majandusosakonnaga on leitud ajutine lahendus, kuidas maabussid jaama alale ja sealt välja sõitma hakkavad.

Ehitatakse sademeveetorustikke

Ajutine liikluskord bussijaamas leidis lahenduse uue sisse- ja väljasõidutee ehitamisega Pika ja Aia tänava nurgalt. Üles võeti sealne kõnnitee ja ehitati uus kõvakattega teejupp, nii et maabussid hakkavad jaamast välja ja sinna sisse sõitma praeguse linnabusside peatuse vahetust lähedusest Pikal tänaval.

Samal ajal lisas Suuk, et torutööde järjega jõutakse peagi Ringi ja Pika tänava ristmikule, mis toob endaga kaasa ilmselt veel ajutisi liikluskorralduse muutusi. “Palume selles piirkonnas olla liiklejail ettevaatlik,” ütles ta.

Pärnu Vee juhatuse esimees selgitas, et peaasjalikult ehitatakse bussijaama piirkonda uut sademeveetorustikku, mille järele Pärnus on aastaid olnud karjuv vajadus, kuna tugevate sajuilmadega tekib bussijaama territooriumile ja Ringi tänava otsa järvena mõjuv veelomp.

“Torutööde käigus suurendame sademevee magistraaltorustiku läbimõõtu kaks korda ja paigaldame 14 senisest suurema läbilaskevõimega restkaevu,” lubas Suuk.

Kokku suureneb sademeveetorustiku läbilaskevõime Suugi sõnade kohaselt selles piirkonnas kuus korda.

Pärnu veefirma hinnangu järgi sellest piisab, et häiriva tulvavee kogunemist bussijaama juures tulevikus ära hoida, sest parema läbilaskevõimega sademeveetorustik ja uued restkaevud peaksid tagama sademevee äravoolu isegi paduvihma korral.

Nimetatud tööd on Pärnu Veel kavas lõpetada oktoobri jooksul.

Ajutine ei muutu püsivaks

“Samal ajal tuleb siiski arvesse võtta, et kaevetööd Pärnu vanalinnas on arheoloogilise järelevalve all ning kaevamiste käigus avastatud arheoloogilistest leidudest ja nende lähema uurimise vajadusest sõltuvalt võib tähtaeg talve suunas nihkuda,” hoiatas veefirma juht.

Boonusena lubas Suuk, et torutööde järel kõnealuses piirkonnas endist liikluskorda taastades saavad täiesti uue mustkatte Rüütli tänav Aia ja Ringi tänava vahelisel lõigul ja Ringi tänav Kuningast Pika tänavani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles