Pärnu asub võitlema laulupealinna tiitli eest

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimo Toomast
Taimo Toomast Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pühapäeval saab avalöögi TV3 selle sügise kõige suurejoonelisem saatesari „Laulupealinn“, milles asuvad väärika tiitli nimel võistlema seitse Eestimaa paika.

TV3 avalike suhete juhi Annely Adermanni teatel tehakse esimeses saates Eestile tiir peale ja seitse saates osalevat lauljat pöörduvad tagasi oma kodukohtadesse, kõnnivad lapsepõlveradadel ja otsivad partnereid esimesteks otsesaadeteks, mis algavad järgmisel pühapäeval, 2. oktoobril.

Nii käiakse Tanja Mihhailovaga Kohtla-Järvel; Birgit Õigemeel näitab oma valdusi Kohilas; Taimo Toomast saab Pärnust isalt käsu saade võita; Toomas Lunge veenab oma duetipartneriks hakkama Tartu linnapea enda ning Koit Toome paljastab, miks ta oli Laagris oma klassi üks vingemaid poisse.

Marju Länik külastab Otepää vallavanema bändiproovi, kus on ka tema jaoks mikrofon valmis pandud, ning Ott Lepland kontrollib Hiiumaal, kas tema vanaema häälepaelad on ikka endiselt vormis.

Kohalike omavalitsuste juhid on näidanud üles suurt poolehoidu nii laulupealinna valimisse kui lauljatesse. Pärnu linnapea Toomas Kivimägi arvas, et ooperilaulja Taimo Toomast on just õige mees Pärnut esindama. „Ma olen Pärnu puhul alati rõhutanud, et oluline on teistest eristuda, muidu on raske olla atraktiivne,“ ütles Kivimägi.

Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov lubas anda endast parima, et info laulupealinna valimisest kohaliku elanikkonna seas leviks. „Meil on väga hea meel, et Mihhailova ei ole unustanud meie kanti, ja me väga toetame seda projekti,“ ütles Solovjov.

Kärdla linnapea Georg Linkov loodab, et saate kaudu saab ülejäänud Eestimaa Hiiumaa pealinnaga lähemat tutvust teha. Laulumeestest Tartu linnapea Urmas Kruuse ja Otepää vallavanem Andres Visnapuu astuvad aga suisa ise lavale, et oma kodulinna väärikalt esindada.

„Kohalikke omavalitsusi külastades oleme kohanud niivõrd suurt indu ja valmisolekut oma rahvast toetada, et see, mis laulupealinna kandidaatkohtades saatesarja ajal peagi juhtuma hakkab, väärib kindlasti eritähelepanu,“ kirjeldas Adermann.

Järgmisel pühapäeval keeratakse glamuurikraanid lahti otse-eetris ja lauljad asuvad koos oma partneritega suurejoonelistes otsesaadetes võistlema laulupealinna tiitli nimel. Eesti kõige musikaalsem paik selgub novembris ja võitja saab kodupaika viia 20 000 eurot kohalikuks heategevuseks.

„Laulupealinn“ on TV3s pühapäeviti kell 19.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles