Nädalavahetusel peetakse Mihkli juubelilaata

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1989. aastal taaselustatud Mihkli laat tähistab sel aastal 30 aasta juubelit.
1989. aastal taaselustatud Mihkli laat tähistab sel aastal 30 aasta juubelit. Foto: Henn Soodla

Laupäeval tuleb Lääneranna vallas 30. Mihkli laat, mida varasematel aastatel on külastanud kuni 10 000 inimest.

“30 aasta juubeli puhul on pastoraadis väike väljapanek eelmistest laatadest. Laadast tehakse droonifilm ja hilisõhtul lastakse ilutulestikku. See on aastas vähemalt üks päev, mis toob Mihklisse hulganisti rahvast kokku igast ilmakaarest, lähemalt ja kaugemalt,” rääkis laada toimkonna liige Mare Paarasmaa.

Kauplejaid peaks tema sõnutsi tulema 400 ringis ja kaubavalikut lubas Paarasmaa seinast seina.

“Oleme laiendanud parklat, et külastajad kenasti ära mahuksid. Mihkli laadale tullakse ikka terveks päevaks, sest siis on aega sõprade-tuttavatega juttu puhuda, vaadata ja osta laadakaupa ning nautida kultuuriprogrammi,” selgitas Paarasmaa. Esinevad Pärnu-Jaagupi puhkpillimehed, rahvatantsurühm Pärnete, Vana-Pärnu isetegevuslased, diskotüdrukud, lapsi lõbustab kloun Ummi.

Kirikus annab kontserdi Marek Sadam. Päeva juhib sel aastal Ants Välimäe. Õhtul simmanil astuvad üles Meie Mees ja DJ Marek Roomets. Toimub traditsiooniline rammumehe võistlus. 

Alati on laadapäevaeelsel õhtul kirikukontsert, kus sel reedel esineb The Ilves Sisters.

Varem on Paarasmaa kinnitusel laadale päeva jooksul sõidetud 2500–3000 autoga, mille järgi ta arvas külastajate arvuks kuni 10 000.

Mihkli laat taaselustati 1989. aastal ja on järjepidevalt tegutsenud siiani. Ajalooliselt on laat toimunud mihklipäeval, kui kaubeldi nii loomade kui ka põllusaadustega. Tänapäevalgi on eelistatud koduloomad ja põllumajandustoodang, samuti käsitöö.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles