Eesti teedel vuravad taas Google’i autod

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google’i kaameratega varustatud autod teevad Eestile taas tiiru peale.
Google’i kaameratega varustatud autod teevad Eestile taas tiiru peale. Foto: Google

Sel suvel teevad Google’i kaameratega varustatud autod Eestile tiiru peale, et salvestada uusimaid andmeid ja vaateid. Seekord on Google’i eesmärk linnadevahelisi maanteidki salvestada.

Google'i autod sõidavad Eesti teedel 25. juulist ja fotomaterjali salvestamine kestab umbes kaks kuud.

Selgi korral on Google võtnud kasutusele erimeetmed, et kaitsta inimeste privaatsust ja enne avaldamist läbib kogutud fotomaterjal eritöötluse, mis peidab inimeste näod ja sõidukite numbrimärgid, tagades nõnda anonüümsuse.

Lisameetmena pakub Street View rakendus võimalust teada anda piltidest, mis kellegi privaatsust võivad ohustada, vajutades nupule “Report a Problem” või “Probleemist teavitamine” ekraani all paremal nurgas. Sellisel juhul läbivad fotod lisatöötluse või vajaduse korral eemaldatakse.

Google Maps Street View tänavavaaterakendus on saanud Google Mapsi üheks populaarsemaks lisaks, mis on saadaval 85 riigis. Inimesed näevad 360kraadiseid vaateid tänavatest koos arhitektuuri ja kultuurimälestistega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles