Vene ja Kuninga kooli sõprussidemed tugevnevad

, projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vene ja Kuninga kooli õpilased Tallinnas Vene teatris.
Pärnu Vene ja Kuninga kooli õpilased Tallinnas Vene teatris. Foto: Erakogu

Pärnu Vene gümnaasium ja Kuninga tänava põhikool jätkavad käesoleval õppeaastal ühist projektitegevust.

Projekti „Võrdselt ja väärikalt“ eesmärk on noorte kodanikuküpsust ja sallivust suurendada. Kummastki koolist osaleb viisteist kaheksanda ja üheksanda klassi õpilast. Projekti vältel saavad eesti ja vene õppekeelega noored võrdselt uusi teadmisi ja eneseteostusvõimalusi, millega aidatakse kaasa hariduslikule ja kultuurilisele lõimumisele.

Esimeseks ühiseks ettevõtmiseks sai ekskursioon Tallinna Vene teatrisse, mille käigus kohtuti näitleja Nikolai Bentsleriga. Bentsler on mänginud populaarses teleseriaalis „Kättemaksukontor“. Õhtul vaadati Linnateatris R. Kalinoski näidendit „Koletis kuu peal“.

Praegu tegeldakse usinalt Eesti isamaaluule kogumisega, et talletada see e-raamatusse „Kaunimad laulud pühendan sul …“.  Silmaringi laiendamise eesmärgil külastatakse Eliisabeti ja Jekateriina kirikut. Ees ootab nii mõndagi põnevat: ETV ja okupatsioonide muuseumi külastamine, ekskursioon NATO miinitõrjelaevadele ning Euroopa Liidu Maja väisamine.

Et väärtustada kodanikuks olemist, kavatsetakse kodanikupäeva tähistada pidulikult Pärnu linnakodaniku majas. Kavas on kohtuda linnavalitsuse töötajaga.

Peamiste riiklike sümbolite tähtsuse rõhutamiseks valmivad detsembris, mil projekt lõpeb,  animafilmid „Eesti  hümni lugu“, „Eesti lipu lugu“ ja „Eesti vapi lugu“ Nukufilmi lastestuudios Tallinnas.

Noorte kodanikuküpsusega rööbiti suurendab projekt „Võrdselt ja väärikalt“ eri keeletaustaga õpilaste sallivust, seda eelkõige suhtlemise ja koostöö kaudu.

Projekti toetavad Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed ning haridus- ja teadusministeerium.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles