Avatud talude päev tutvustab maaelu

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljandal üle-eestilisel avatud talude päeval, võtab külalisi vastu pea 300 talu ja põllumajandustootmist.
Neljandal üle-eestilisel avatud talude päeval, võtab külalisi vastu pea 300 talu ja põllumajandustootmist. Foto: Kamilla Selina Lepik

Pühapäeval toimub neljas üle-eestiline avatud talude päev, kus külalisi võtab vastu pea 300 talu ja põllumajandustootmist.

Külalisi ootavad nii suuremad farmid kui ka väiksemad talud, näidatakse erisugused loomi ja taimi, põllumajandusmasinaid, pakutakse ehtsat talutoitu ja töötube, viiakse ekskursioonidele.

Enamikul taludest on programm, millega saab tutvuda avatud talude päeva kodulehel.

Veebilehel on veebikaart, kus toodud kõik osalevad talud. Kui veebikaardil talu ei leia, saab kasutada Navicupi mobiilirakendust. Äpist leiab avatud talude päeva kaardi, mis näitab, kuidas tallu sõita.

Peale traditsiooniliste põllumajandustalude võtab teemapäevast osa mitu hobitalu, mis külastajatele toredaid tegemisi demonstreerivad.

Samuti on end kirja pannud palju noori peresid, kes tõestavad, et elu maal võib olla mõnus ja põnev. Rohkelt on registreerunud mitmesuguseid käsitöösiidri ja -õlle tootjaid, kunsti- ja käsitöötalusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles