Tervendamist lubavad tooted tekitavad kahtlusi

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil arvuti.
Pildil arvuti. Foto: Karli Saul

Tarbijakaitseamet hoiatab viimasel ajal üha rohkem reklaamitavate toodete eest, mille kasutamisel lubatakse tervenemist mõnest kroonilisest haigusest või omistatakse tootele muid uskumatuid omadusi.

Neisse tuleb suhtuda ettevaatusega, sest toode ei pruugi anda lubatud tulemust. Niisugustest tellimustest on sageli raske taganeda ja raha tagasi saada või ei saabu kaup üldse. Enamasti ilmuvad reklaamid, mis kajastavad mõne tootekasutaja edulugu, ent tegelikkuses ­nimetatud isikut ei eksis­teeri.

Tarbijakaitseamet soovitab enne tellimist internetist toote kohta rohkem infot otsida: selgitada välja müüja ja lugeda teiste tellijate tagasisidet. Lubatud imedesse tuleks suhtuda kriitiliselt, niisamuti reklaamitud tarbijate edulugudessegi, sest enne ja pärast toote kasutamist tehtud fotod võivad olla töödeldud. Ühtlasi ei tohi langeda lõksu, kui reklaamitakse vaid sel päeval kehtivat soodushinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles