Pärnu esitas Rannastaadioni ehitajale praagi eest juba järgmise nõude (8)

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannastaadioni heleda Siberi lehisest laudise hallitamine teeb muret nii rajatise omanikule, ehitajale kui arhitektile.
Rannastaadioni heleda Siberi lehisest laudise hallitamine teeb muret nii rajatise omanikule, ehitajale kui arhitektile. Foto: Mailiis Ollino

Linna maksumaksjale 5,62 miljonit eurot maksma läinud märgilise Pärnu Rannastaadioni praagi kõrvaldamise nõue on võtnud uue pöörde: kui esialgu esitas spordirajatise omanik Pärnu linnavalitsus ehitajale nõude laguneva rajakatte eest, küsib linn nüüd ametlikult hallitava puitlaudise kordategemistki.

“Puitlaudise hallituse kohta saatsime ehitajale nõude paar nädalat tagasi,” kinnitas abilinnapea Siim Suursild, kes muu hulgas vastutab linnavara arenduse ja haldamise eest.

Staadioni rajakatte asjus esitas linn peatöövõtja Eventus Ehitusele nõude, kuna see mureneb ja tartaani eri kohtadesse on tekkinud mustade aukudega tihedad “sõelapõhjad”. Lepingu kohaselt peab Rannastaadioni rajakate vastama aga rahvusvahelise kergejõustikuföderatsiooni (IAAF) II sertifikaadile ja suuremaid parandustöid vajamata kestma vähemalt kümme aastat. Lagunema hakkas see aga alla kolme kuu pärast avamist.

Et hoone hele Siberi lehisest laudis on tõmbunud kohati inetult hallilaiguliseks, oli omanikule nii nagu paljudele puitehitisest möödujatele ja spordiürituse väisajatele teada juba varem. Küll ei kiirustanud linn võimaliku kohtuvaidluse kartuses selle eest ­kohe nõuet esitama. Praegu tundub, et kohtusse suure tõenäosusega siiski ei minda.

Linnavara ja heakorrateenis­tuse jurist Taavi Käärid avaldas umbes kuu tagasi rae seisukoha, mille kohaselt Rannastaadioni laudis hallitab, kuna seda on immutatud vale ainega, mis ei sisalda hallitusvastast komponenti. Nagu Suursild kinnitas, on omanik hallitusseente kasvamist soodustava immutusvahendi versiooni juures siiani. Ehitaja pole laudise suhtes seisukohta avaldanud. On üksnes tõdenud, et selle väljanägemine teeb neilegi muret.

Ehitajale nõuet koostades arvesse võetud puitlaudise ekspertiisi tegi Rannastaadioni arhitekt Jan Skolimowski, kelle au pihta kunstiteose hallitamine käib. Ehituskunstnik on kinnitanud varem toimetusele nördimust, kuid resoluutselt keeldunud kommenteerimast.

Muudki asjaosalised on äärmiselt napisõnalised ja ettevaatlikud.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles