Rattaretk meelitas pedaalima üle poole tuhande inimese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poole tuhande pealine ratturitevägi pani mõneks ajaks linnaliikluse seisma.
Poole tuhande pealine ratturitevägi pani mõneks ajaks linnaliikluse seisma. Foto: Ants Liigus

Pühapäeval startis Pärnu Kesklinna silla juurest Pärnumaa neljandale rattaretkele üle 400 ratturi, peale selle võttis laste miniretkest osa sadakond rõõmsat pedaalijat.

Keskpäeval kontserdimaja kõrvalt startinud võisid endale valida kas kümne- või 27kilomeetrise ringi, laste miniretk toimus Audru ringrajal.

Veel enne, kui kodulinna teenekas spordikohtunik Priit Neeme ratturid stardipauguga teele saatis, tervitas rahvasportlasi Pärnu maavanem Andres Metsoja.

“Rõõm on tõdeda, et imekaunis sügisilm on teid nii palju siia meelitanud,” ütles Metsoja. “Tänane sõit ei ole kihutamine võidu peale. Nautige head seltskonda ja mõnusat liikumist värskes õhus.”

Selleks ajaks, kui esimestest ridadest startinud ja kohe tempo üles võtnud spordimehed olid juba Siimu silla ületanud, jõudsid Kesklinna sillale koos pisipõnnidega retkele läinud issid-emmed.

Pool tundi hiljem tervitas pasunakoor Õnn Tuli Meie Õuele Audrusse jõudnud rattureid särtsakate pillilugudega. Kui suurem seltskond joogipunktis hinge tõmbas, meelitasid lustakad valsilood ja tangorütmid nii mõnegi paari tantsima.

Retke finišis Audru ringrajal ootas matkajaid sõdurisupp ja taas sai nautida heal tasemel puhkpillimuusikat. Sel ajal kui suured inimesed kinnitasid keha, vahetasid omavahel retke muljeid ja külastasid tervisetelki, võtsid pisikesed ratturid ringrajal omavahel mõõtu miniretkel.

Kuigi rattaretkel aega ei võetud, jagati välja auhindu ja tunnustati suurima osalejate arvuga koole. Maakoolidest pälvis tunnustuse Jõõpre põhikool, linna gümnaasiumidest Koidula gümnaasium ja põhikoolidest Rääma põhikool. Retke peaauhinna, sportjalgratta võitis loosi tahtel Kuldar Koch Paikuselt, kes lubas väärtusliku sõiduriista abikaasa Maarikale kinkida.

Esimene Pärnumaa rattaretk toimus praeguse Pärnu linnapea, toonase Pärnu maavanema Toomas Kivimägi eestvõttel 2008. aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles