Luuletajad rändavad pubides ja kohvikutes

Karin Allik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Kivisildnik astub luulega üles laupäeva õhtul pubis Veerev Õlu.
Sven Kivisildnik astub luulega üles laupäeva õhtul pubis Veerev Õlu. Foto: Meelis Meilbaum

Täna saab Pärnus alguse luuletajate turnee Luulesiiditee. Nelja päeva jooksul juulis-augustis toimuvad suvepealinna pubides, baarides ja kohvikutes luuleõhtupoolikud, mida saadab muusika.

Üritus saab avalöögi täna kell 15 kohvikus Nullpunkt, kus astub üles Jaak Känd. Ülejäänud päeva jooksul esitlevad oma loomingut teisedki Luuletaeva Laterna klubi liikmed – iga tunni järel esineb mõnes kohvikus koos üks poeet ja muusik.

Esimesel päeval külastatakse Café Grandi, Retro Coffee & Lounge’i, Pagaripoisse, Bum-Bumi ja Piparmünt Bar & Tostadas’t. Oma loominguga astuvad seal üles Airis Erme, Tiiu Lehiste, Kalev Mäesalu ja Alari ’Papa’ Janson. Ühtlasi esitab klubi päeva viimasel luuletunnil Luule Luuse loomingut. Pärast üritust on lava vaba.

Homme keskendub turnee Kivisildnikule ja tema meistriklassi poeetidele. Püünele jõuavad Viljandi punklaulik Koera Saba Kergitaja, Kädi Kallau, Karelus, Leonora Palu ja Kivisildnik, kes korraldab Veerevas Õlus lausa luulediskot.

Luuleõhtupoolikud toimuvad veel 4. ja 16. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles