SEB Heategevusfond annab vanemliku hoolitsuseta noortele õppetoetusi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB Heategevusfondi toel võib ehk Pärnumaa noormehe unistuski täituda, et ta võiks valmistada roogi nii presidendile kui tema külalistele.
SEB Heategevusfondi toel võib ehk Pärnumaa noormehe unistuski täituda, et ta võiks valmistada roogi nii presidendile kui tema külalistele. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kuni 24. oktoobrini ootab SEB Heategevusfondi õppestipendiumi programm taotlusi vanemliku hoolitsuseta noortelt, kellel on soov alustada või jätkata oma haridusteed, õppides täiskoormusega kutseõppeasutuses või kõrgkoolis.

Sel sügisel esimest korda jaotatavad toetused on mõeldud eestkosteperedes, hooldusperedes,  turvakodudes või asenduskodudes elavatele noortele. Stipendium annab nendele noortele võimaluse teistega võrdselt edasi õppida, ennast täiendada ja oma andeid realiseerida, selgitas SEB Heategevusfondi projektijuht Kati Käpp.
 
“Ma tean Pärnumaal asenduskodus poissi, kes õpib kokaks ja unistab isiklikest professionaalse koka töövahenditest, et rohkelt harjutada, ning loodab tulevikus saada presidendi ihukokaks,” tõi SEB Heategevusfondi tegevjuht Triin Lumi näite. “Samalaadse saatusega lastel pole vanemaid, kes unistuste täitumisele kaasa aitavad. Just seepärast on õppestipendiumi programm ellu kutsutud.”
 
2011. aastal antakse välja 30 stipendiumi ja stipendiumifondi suurus on 20 000 eurot. Stipendium on mõeldud õppemaksu tasumiseks, õppevahendite soetamiseks ja/või igakuiseks toimetulekutoetuseks. Ühel inimesel on võimalik taotleda õppemaksu tasumiseks stipendiumi kuni 640 eurot, õppevahendite soetamiseks kuni 640 eurot ja igakuiseks toimetulekutoetuseks 700 eurot (novembrist kuni tuleva aasta maini, st 100 eurot kuus).

Stipendiume jagatakse kaks korda aastas, oktoobris ja veebruaris. Sügissemestri taotluste esitamise tähtaeg on 24. oktoober ja stipendiaadid tehakse teatavaks 31. oktoobril.
 
SEB Heategevusfond kogub annetusi ja viib aasta läbi ellu mitmesuguseid projekte turvakodudes peatuvate laste toetuseks, koordineerib kasuperede nõustamist ja alates käesoleva aasta sügisest annab välja stipendiume.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles