Tennisekoolide juhid paluvad linnalt õiglast rahastamist, tänavugi riisub koore kohtus kelmuses süüdistatav klubi (1)

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsuse kunagine spordinõunik Uno Koort kinnitas, et klubisid rahastades pole ebavõrdsus valitsenud. Ta sõnas, et pigem on pügada saanud tema klubid.
Pärnu linnavalitsuse kunagine spordinõunik Uno Koort kinnitas, et klubisid rahastades pole ebavõrdsus valitsenud. Ta sõnas, et pigem on pügada saanud tema klubid. Foto: Urmas Luik

Pärnu mitme tenniseklubi juhid tegid linnavalitsuse kultuuri- ja sporditeenistusele ettepaneku hakata järgmisest aastast siinseid tenniseklubisid õiglaselt toetama. Ühel klubil on olnud nende arvates siiani selge eelis.

Ettepanekule kirjutasid alla Kuupalli tennisekooli direktor Tiina Post, Kesklinna tennisekooli direktor Evelin Vaino ja Kesklinna tenniseklubi juhatuse liige Toomas Kuuda.

“See (ebavõrdsus, L. H.) tuleb väga lihtsal põhjusel: härra Uno Koort istus siiani kahel toolil,” lausus Kuuda. “Ühelt poolt oli ta linnavalitsuse spordinõunik, kes on jaganud spordile, muu hulgas tennisele, linna maksumaksja raha. Teisalt on ta Kalevi tenniseklubi ja Pärnu tennisekooli juht. Põhimõtteliselt on raha antud organisatsioonidele, kus on päris selgelt tema oma majanduslik huvi.”

“Nüüd, kui Koort on linnavalitsusest lahkunud, oleme teiste klubide ja koolidega teinud linnavalitsusele ettepaneku vaadata Koorti ajal kehtinud põhimõtted üle ja teha uus algus,” selgitas Kuuda.

Koorti sõnutsi pole klubisid rahastades ebavõrdsus valitsenud. “Ebavõrdsus on tegelikult vastupidine,” märkis ta. “Meie organisatsioonid on saanud natuke pügada, kuna linnaametnik on üritanud kõike ülitäpselt hoida.”

Koort väitis, et ta pole määranud linnaametnikuna oma klubile rohkem toetusi, kui võinuks. “Kõik toetused on määratud vastavalt korrale, tulemustele ja sportlikele printsiipidele,” kinnitas ta. “Tugevamad klubid on saanud rohkem. Need, kus on vähem spordimeisterlikkust, on saanud vähem.”

“Selle nimel tuleb tööd teha,” lisas Koort. “Loomulikult, kui on suurem klubi, on suuremad võimalused. Elu on niisugune.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles