Suveunel soleerivad pianistid Hiinast Austriani

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta Suveuni. Nagu ikka õpetab kursuslasi maailmahaardega Pärnu aukodanik professor Arbo Valdma.
Eelmise aasta Suveuni. Nagu ikka õpetab kursuslasi maailmahaardega Pärnu aukodanik professor Arbo Valdma. Foto: Urmas Taul

Pärnu suvi on täis boheemlaslikku meeleolu ja rokki. Puhkust annab aga veel paremaks timmida tõeliselt hea klaveriklassikaga. Nii lubavad alanud 17. rahvusvahelistel pianistide meistrikursustel osalejad. Nagu ikka õpetab neid maailmahaardega Pärnu aukodanik professor Arbo Valdma.

Kursuslased tulevad Hiinast, Saksamaalt, Austriast, USAst, Võrumaalt ja Tallinnastki. Kõik huvilised saavad tunde jälgida tasuta raekojas.

Pianist ega klaver ei saa ­läbi ilma publikuta, seega ­oo­tavad pianistid pärnakaid ja suvekülalisi end kuulama.

“Lubame, et pärast kontserti on hinges hea, kerge ja puhas tunne. Kui tõesti peaks mõnel kontserdil juhtuma, et muusika ei puuduta, maksame piletiraha tagasi ja kutsume järgmisel päeval hommikukohvile, et rääkida ilmast, inimestest, muusikast ja miks mitte Pärnustki,” avaldas korraldaja Kaija Velmet.

Festivali kulminatsioonina soleerivad pianistid kontserdimaja suurel laval Pärnu linnaorkestri ees. Solistidena astuvad seal üles Arko Narits Eestist, Marcus Zhai ja Dingyuan Chang Hiinast ja Cäcilia Weber Austriast.

Klaveriduo Natalia Zagals­kaia ja Toomas Vana jutustavad aga klaveril lugusid, mis mõeldud kogu perele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles