Kalafarmi arendajad mõisteti õigeks

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thorben Nielseni (keskel) ja Alar Oppari (paremal) kriminaalasi lükkas Audru kalafarmi arendamise edasi kolme aasta võrra, ent plaani pole maha maetud.
Thorben Nielseni (keskel) ja Alar Oppari (paremal) kriminaalasi lükkas Audru kalafarmi arendamise edasi kolme aasta võrra, ent plaani pole maha maetud. Foto: Heiki Rebane/BNS

Harju maakohtu kohtunik Liina Pohlak mõistis eile põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi endise nõuniku, mõjuvõimuga kauplemises ja pistise võtmises süüdistatud Alar Oppari ning AS FjordFresh Holdingu juhatuse liikme Thorben Gronkjaer Nielseni Opparile pistise andmises õigeks.

Kohus leidis, et Oppari ja Nielseni süü ei ole tõendatud, seetõttu tuleb nad õigeks mõista. Kuu aega tagasi nõudis riigiprokurör Triin Bergmann Opparile kuuekuulist tingimisi vangistust kolmeaastase katseajaga ja Nielsenile kolmekuulist tingimisi vangistust samuti kolmeaastase katseajaga.

Kohtualuste kaitsjad taotlesid oma kaitsealuste õigeks mõistmist, Oppar ja Nielsen end süüdi ei tunnistanud.

Nielsenit kaitsnud advokaadibüroo Concordia vandeadvokaat Monika Mägi tunnustas kohtunik Pohlakut õiglase ja julge kohtuotsuse tegemise eest. Mägi ütles Pärnu Postimehele pärast kohtuistungi lõppu, et julgeid otsuseid on viimasel ajal tehtud teisigi.

Oppar avaldas Pärnu Postimehele, et õigeks mõistev kohtuotsus taastas tema usu Eesti õigussüsteemi suhtes. Riigiprokuratuuril on 15 päeva aega otsustada, kas esitada apellatsioon.

Kohus mõistis mõlemale mehele Eesti riigilt välja 35 000 eurot õigusabikulude katteks.

Pankrotistunud AS FjordFresh Holding tegeles kalafarmi rajamisega Audru valda. Nielsen ütles Pärnu Postimehele, et farmiarendusega on kavas edasi minna, kui kohtuotsus on lõplikult jõustunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles