Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustavad Kadi Taremaa ja Hannely Raestu Pärnu keskraamatukogust.

Ute Haderlein, “Neli väikest unejuttu”

Raamatus räägitakse tähtedest, magamaminekust, unenägudest, aastaaegadest, kuust, ilmast, selle muutumisest ja sõprusest. Esimeses loos tulevad Hanna juurde ööbima tema väikesed sugulased, teine jutustab Johanna päevast maal vanaema juures, kolmandas satub Villem enne uinumist metsaasukatega juttu vestma, viimases jutus räägivad lapsed aastaaegadest. Unejuttude kõrvale on joonistatud toredad pildid.

Egmont Estonia.



Emile Zola, „Saak“

„Saak“ on 20köitelise romaanisarja teine raamat, kus võime näha ühe Prantsuse suguvõsa elu Teise keisririigi ajal. Autor käsitleb kinnisvaraspekulantide ja uusrikaste elu 1850.-1860. aastate Pariisis, kui täie hooga käis parun Haussmanni bulvarite ehitamine.

Teosest ei puudu kinnisvaramull ega rikastumiskire küüsis isa, androgüünist poja ja pillava kasuema vaheline suhtekolmnurk.

Eesti Raamat.



Anthony Bourdain, „Keskmiselt küps: verine tervitus toidumaailmale ja kõigile, kes toitu valmistavad“

Bourdain on mees, kes töötas ennast nõudepesijast New Yorgi trendika restorani peakokaks ja kirjutas sellest siis raamatu “Avameelselt köögist”, mis kohe sai bestselleriks. Pärast seda on ta avaldanud veel mitu teost ja juhtinud kokasaateid.

„Keskmiselt küps” räägib sellest, mis on muutunud Bourdaini elus, New Yorgi kulinaarias ja inimeste toitumisharjumustes viimase kümne aasta jooksul.

Varrak.



Betsy Udink, „Allah & Eeva“

2002.–2005. aastal elas autor Pakistanis. Sealsete mullade sõnutsi on islam ainus religioon, mis on andnud naistele õigused, ja Udink asuski seda väidet sügavuti uurima.

Raamatus “Allah & Eeva” jutustab Betsy Udink oma elust Pakistanis: kohtumisest Karachi eunuhhidega, külaskäigust Pandþabi külasse, mille elanikud võlgade katteks müüvad oma neerusid, treeningutest igapäevasel tervisespordirajal, kus teda jälitavad noormehed, kes tahavad naist islamisse pöörata.

Peaaegu humoorikalt kirjeldab ta, kuidas jääda ellu keset säärast terroristlikku ja sektantlikku vägivalda.

Pegasus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles