Laulupealinnaks pürgiv Pärnu lööb letti mehise armastuslaulu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimo Toomasti duetipartneriks on esimeses "laulupealinna" saates Endla teatri näitleja Ago Anderson.
Taimo Toomasti duetipartneriks on esimeses "laulupealinna" saates Endla teatri näitleja Ago Anderson. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pühapäeva õhtul teleekraanile jõudva „Laulupealinna“ esimeses võistlusvoorus tegi Pärnut esindav Taimo Toomast üllatava valiku, esitades teemaks valitud armastuslaulu, mida on mugavam laulda koos naisterahvaga, kontrasti mõttes mehega.

Toomasti ülesandeks oli leida Pärnust duetipartner, kes oleks tuntud inimene, kuid mitte laulja. Toomasti liisk langes Endla teatri näitleja Ago Andersoni kasuks.

„Valik polnud üldsegi lihtne, sest Pärnus on ju palju tugevaid, tuntud, andekaid, ilusaid, toredaid ja musikaalseid mehi. Sellise võimsa saate jaoks aga oli vaja kedagi, kes kõigis nendes komponentides on eranditult andekaim,“ kommenteeris Toomast oma valikut. „Sõelale jäi noor sportlik naiste lemmik Ago Anderson. Mul ja meil kõigil vedas tohutult, et Ago oma kodulinna heaks nõustus.“

„Laulupealinna“ esimeses võistlusvoorus on Toomasti konkurentideks Kohilat esindav Birgit Õigemeel, kes pidi leidma homseks oma tiimi koori. Nii sündis spetsiaalselt saate jaoks kokku pandud Kohila koor.

Kärdlat esindava Ott Leplandi ülesandeks oli kutsuda lavapartneriks naine vanuses 65+. Superstaari saate kangelane valis homseks külaliseks oma vanaema.

Laagri au kaitsva Koit Toomega on esimeses voorus laval Mari-Ann Lett, kes leiti 14-25aastaste neidude hulgast.

Tartu eest seisva Toomas Lunge ülesandeks oli leida enda kõrvale kohalik poliitik. Homme tuleb Lunge lavale koos linnapea Urmas Kruusega.

Otepäält pärit Marju Länik pidi paluma endaga laulma kuni 12aastase lapse. Teda toetab Liisabet Urm.

Kohtla-Järve esindaja Tanja Mihhailova ülesandeks on laulda koos 25-30aastase mehega. Tema partneriks on linnadevahelises laululahingus Dmitri Smirnov.

Esimese otsesaate eksperdid-kohtunikud on Anne Veski, Ivo Linna ja Ženja Fokin.

Homses esimeses „Laulupealinna“ otsesaates avatakse vaatajahääletus ning kõik lauljad-paigad esitavad ühe laulu, kuid saatest keegi välja ei lange. Saate lõpus avalikustatakse kolm enim hääli saanud lauljat-paika ja selles saates antud hääled liituvad teise otsesaate häältele.

Nädala pärast, 9. oktoobril „Laulupealinna“ teises otsesaates jätkub eelmisel nädalal alanud hääletus. Pärast esitusi avalikustatakse neli enim hääli saanud lauljat-paika, kes jätkavad järgmisel nädalal. Kolmest vähem hääli saanud paigast valivad eksperdid ühe, kes samuti jätkab. Kaks viimast esitavad oma laulud uuesti ja rahvas hääletab nende kahe koha vahel. Kes kahest saab vähem hääli, lahkub sarjast.

Eesti laulupealinn selgub novembri lõpuks. Laulupealinn saab auhinnaks 20 000 eurot, mis tuleb kasutada linna hüvanguks. Kuidas raha kasutatakse, otsustab linna esindava laulja meeskond.

„Laulupealinna“ esimene otsesaade on TV3s pühapäeva õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles