Noorsootöö keskus toetab üheksat Pärnumaa noorteprojekti

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi muusikakooli projekt õpetab noori djembet mängima.
Sindi muusikakooli projekt õpetab noori djembet mängima. Foto: Marko Saarm

Eesti noorsootöö keskuse (ENTK) korraldatud Varaait vol 14 projektikonkursi raames sai üheksa Pärnumaa huviharidusele ja -tegevusele suunatud projekti toetust kokku ligemale 35 400 euro ulatuses, et soetada huvikoolidele vajalikke seadmeid, õppevahendeid ja arendada õppemeetodeid.

ENTK peaekspert Agne Adleri sõnade kohaselt sai komisjonilt kõrgeima hinnangu Sindi muusikakooli projekt „Muusika ja kultuurimaailm läbi djembe-mängu.”

”Projekt kaasab peale muusikakooliõpilaste ka Sindi gümnaasiumi õpilasi valikaine kaudu. Õpilastele pakub djembe-mäng suurepärast võimalust koostööks ja eneseväljenduseks,” märkis Adler.

Komisjoni ettepanekul toetatakse veel teisigi põnevaid projekte Pernova hariduskeskuse, Pärnu kunstikooli, tantsukooli WAF Dance, Pärnu-Jaagupi muusikakooli, Paikuse huvikooli ja Are avatud noortekeskuse eestvedamisel.

Projektikonkursi eesmärgiks on luua noortele rohkem valikuid, et kasutada oma loome- ja arengupotentsiaali. Tänavu läbis konkurss mitu olulist uuendust, mille võtavad kokku märksõnad koostöö, terviklikkus ja uuenduslikkus. Kõige olulisema muudatusena sai esitada üksnes koostööprojekte, see tulenes konkursi eesmärgist arendada noorsootööteenuseid noorsootööasutuste vahelise koostöö edendamise kaudu.

Tähtajaks laekus tänavu üle Eesti 113 projektitaotlust kogusummas ligemale 420 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles