Mait Käbin: Treener annab õnge, kala püüad ise

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käbin tunnistas, et on jooksupisikusse nakatunud ja igal võimalusel lippab Raeküla metsas mändide vahel.
Käbin tunnistas, et on jooksupisikusse nakatunud ja igal võimalusel lippab Raeküla metsas mändide vahel. Foto: Mailiis Ollino

Millenniumivahetusel kolis Mait Käbin oma sünnikohast Tallinnast suvepealinna ega ole enam tagasi vaadanud. Tema eestvedamisel sündis samal aastal korvpalliklubi Pärnu ja kuus aastat hiljem madistas sama­nimeline tiim juba Eesti meistriliigas, kus Käbin täitis juhi rolli.

Omal ajal oli ta Eesti mõistes tippmängija, kes oli tuntud targa mängu ja täpse käe poolest. Kuigi tal jäi koondise uks lahti muukimata, on ta selle tee sillutanud nii mõnelegi oma õpilasele.

Nüüd istub kolme lapse isa Pärnu spordihalli juhataja toolil ja juhendab tulevasi Kangureid ja Müürseppi. Kuigi aastaid turjal 51, treenib ta endistviisi nagu tippsportlane: käib igal aastajooksu etapil, toksib vutti või lajatab seenioride korvpalli Euroopa meistrivõistlustel Leedule 37 sanga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles