K, 5.10.2022

Pitsa ei pea olema patutoit

Karoliine Aus
, suvereporter
Pitsa ei pea olema patutoit
Facebook Messenger LinkedIn Twitter
Comments
Köögi­viljad pitsal ei muuda seda vaid maitsvaks, vaid ka kaunilt värviliseks.
Köögi­viljad pitsal ei muuda seda vaid maitsvaks, vaid ka kaunilt värviliseks. Foto: Merilin Taimre

Pitsa on mõnus ja kiire lahendus õhtusöögiks, miks mitte lõunaks. Kahjuks on see kuulus Itaalia toit tihtipeale ebatervislik, sest põhi sisaldab ohtralt jahu ning lisanditeks ­kasutatakse rasvaseid ja kalori­rikkaid tooteid.

Blogi Paljas Porgand autor Merilin Taimre, kelle tervislikke veganipitsasid pakutakse Basiiliku restoranides, jagab maitsvaid retsepte ja nippe, et pitsa poleks vaid patutoit.

Esiteks on mõistlik põhi ise valmistada, sest poetaignad ja -põhjad sisaldavad valget jahu ja rasva. Taimre annab nõu, et pitsapõhja võib teha näiteks kikerhernestest, milles leidub palju valku, häid rasvu ja kiudaineid.

Märksõnad
Tagasi üles