Sisukord
Paberleht
Postimees

Pitsa ei pea olema patutoit

2 min lugemist
Köögi­viljad pitsal ei muuda seda vaid maitsvaks, vaid ka kaunilt värviliseks. FOTO: Merilin Taimre

Pitsa on mõnus ja kiire lahendus õhtusöögiks, miks mitte lõunaks. Kahjuks on see kuulus Itaalia toit tihtipeale ebatervislik, sest põhi sisaldab ohtralt jahu ning lisanditeks ­kasutatakse rasvaseid ja kalori­rikkaid tooteid.

Tellijale Tellijale

Blogi Paljas Porgand autor Merilin Taimre, kelle tervislikke veganipitsasid pakutakse Basiiliku restoranides, jagab maitsvaid retsepte ja nippe, et pitsa poleks vaid patutoit.

Esiteks on mõistlik põhi ise valmistada, sest poetaignad ja -põhjad sisaldavad valget jahu ja rasva. Taimre annab nõu, et pitsapõhja võib teha näiteks kikerhernestest, milles leidub palju valku, häid rasvu ja kiudaineid.

20.07.2018 24.07.2018
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto