Kihnu koolimaja lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud ­suvel käis väikesaarte tuuri käigus Kihnus peaminister Jüri Ratas, kes väisas kohalikku kooligi.
Läinud ­suvel käis väikesaarte tuuri käigus Kihnus peaminister Jüri Ratas, kes väisas kohalikku kooligi. Foto: Mailiis Ollino

Kaks aastakümmet tagasi renoveeriti juba teist suve Kihnu kooli, millega pidi ühele poole saadama 1998. aasta sügiseks, enne õppeaasta algust. Kui Eesti taasiseseisvus, anti kool vallale ja juba siis oli selge kapitaalremondi hädavajalikkus. 1972. aastal spetsiaalselt koolimajaks ehitatud hoones remonditi suvi varem klassiruumid ja fuajee. Järgmisena uuendati köögiplokki, poiste tööõpetuse klassi, õpetajate tuba ja direktori kabinetti. Välja vahetati sanitaar­sõlmed.

Tollase vallavanema Juhan Vapperi jutu järgi tehti kapitaalremondiga sisuliselt uus kooli­maja, kuna vanast jäeti alles vaid tugiseinad ja osaliselt vana põrandat. Veidi üle viie miljoni kroonisesse ehituseelarvesse mahtus veel uus reoveepuhasti, mageveetrass, elektriküte ja moodne köögivarustus.

Töö pidi olema tehtud 20. augustiks ja nii läkski, sest juba 25. augustil avas uuendatud ­koolimaja toonane Eesti president Lennart Meri. Muide, samal ­päeval ühendati kooli arvutivõrk internetiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles