Tee-ehitaja vaheladu häirib Mai elanikke (1)

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui toimetus kohapeal käis, oli Papiniidu tänava mereäärne miljöö võrdlemisi rahulik: rahumeeli suundusid suvitajad plaažile ja ­segamatult kulgesid jalutajad mööda sinna ehi­tatud kergliiklusteed.
Kui toimetus kohapeal käis, oli Papiniidu tänava mereäärne miljöö võrdlemisi rahulik: rahumeeli suundusid suvitajad plaažile ja ­segamatult kulgesid jalutajad mööda sinna ehi­tatud kergliiklusteed. Foto: Mailiis Ollino

Ehitusmaterjali hunnikud Pärnus Papiniidu tänaval annavad märku, et teetööd on suvepealinnas täies hoos ja peagi peaks linnas olema parem liigelda. Vähemalt mõni ümberkaudne elanik on kuhilatest aga häiritud.

Papiniidu 33 korteriühistu esimees Helle Kaalep pöördus sel nädalal ühistu nimel kirjalikult linnavalitsuse poole, kurtes, et tee-ehituse ­täitematerjali vaheladu on tehtud ­magalarajooni kortermajade akende alla. Kuhjatistelt tuppa paiskuv tolm segavat elu ja rikkuvat kinnisvara.

“Otse meie maja tagant läheb see tänav,” rõhutas Kaalep pöördumise kohta aru pärinud ajakirjanikule kuhilate asupaiga lähedust.

Väärib märkimist, et vähemalt teisipäeval kella 15 aegu, kui toimetus kohapeal käis, oli sealne mereäärne miljöö võrdlemisi rahulik. Kuhjad hakkasid küll silma, aga inimesi ei tundunud need häirivat: rahumeeli suundusid suvitajad plaažile ja segamatult kulgesid jalutajad piki sinna ehitatud kergliiklusteed.

Kaebaja väitel läheb olukord kriitiliseks, kui töölised käivad kalluri­tega killustikku ja liiva maha või peale laadima. Siis levibki dolomiitkillustiku tolm tuulega otse tubadesse ja ladestub seintele ja akendele. Iseäranis hoogsalt kandub tolm elurajooni, kui on meretuul.

“Ma ei olnud paar päeva kodus, rõduaknad olid lahti. Täitsa paks tolmu­kiht oli koju jõudes põrandal,” avaldas ühistu esimees. Niisamuti ­olnud tolmukord laudadel ja kapi­äärtel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles