Mai Selver laieneb remondi järel oluliselt

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai Selveris käima harjunud ostlejad saavad laienenud kauplusesse minna taas oktoobri viimasest neljapäevast.
Mai Selveris käima harjunud ostlejad saavad laienenud kauplusesse minna taas oktoobri viimasest neljapäevast. Foto: Ants Liigus

Ülehomsest suleb Pärnu Mai Selver kolmeks nädalaks uksed, et siis laienenud pinnal taas avaneda.

Selle kuu viimase neljapäevani paneb ukse kinni enamik Selveriga samas hoones tegutsevatest rentnikest, tavapärast tööd jätkavad vaid eraldi sissekäiku omavad apteek ja Pappa Pizza.

Tühjad riiulid

Nädal enne remonti alanud 20protsendiline hinnaalandus oli ostjaile sedavõrd suur magnet, et mõne päevaga viidi pood kaubast peaaegu tühjaks.

“Esimesel päeval oli väga suur huvi ja ostukorvid üsna suured,” rääkis Mai Selveri juhataja Kea Randmaa. “Kui allahindluse esimesel päeval kell 10 lõi, algas eriti usin sagimine alkoholilettide juures.”

Nii oligi eile valdav osa Mai Selveri riiuleist kaubast lagedad. Tegelikult olid tühjad riiulid alustelt juba mahagi võetud.

Randmaa rääkis, et peagi algav remont puudutab Selveri müügisaali, esmajoones on plaanis välja vahetada kõikvõimalikud seadmed, mis on töös olnud kaupluse avamisest 2002. aastal.

“Kauplusele tuleb värskem ilme ja uus kontseptsioon,” sõnas Randmaa. “Sisenejaid tervitab algul puuviljavalik ja siis Selveri pagaritooted, mida kohapeal hakkame küpsetama.”

Pinda juurde

Seni 1460 ruutmeetril laiutav Selver saab remondi järel 78 ruutmeetrit müügipinda juurde.

Tänu sellele suureneb toidukauba valik, laieneb jookide osakond ja juurde tuleb ökotoodete riiul. Samal ajal tööstuskauba osa väheneb.

Randmaa tunnistas pisikest kartust, et äkki inimesed harjuvadki vahepeal konkurentide juures käima. “Aga eks nad tule tagasi,” lootis ta. “Oleme ikkagi väike kodupood, kust inimesed on harjunud oma igapäevast piima ja leiba ostma.”

Selveri töötajad on remondi ajal üks või kaks nädalat palgalisel puhkusel ja siis tagasi tööl kauplust avamiseks valmis seadma. Ehkki müügipind laieneb, uusi müüjaid juurde ei palgata.

Selveri naabriteks olnud rentnikest enamik jätkab pärast remonti.

Bosse lemmikloomapood kolib sissepääsule ligemale ja laieneb ligi 30 ruutmeetri võrra.

Hoones tegutsenud kosmeetikapood on aga juba kinni ja uksel olev kiri kuulutab, et pood jätkab edaspidi tegevust hoopis Pärnu kesklinnas.

Bosse lemmikloomapoe müüja Mare Kohv sõnas eile, et võtab eelolevat müügipausi paratamatuna ja on pigem rõõmus, et see on lühike.

“Tegelikult on meil väga hea meel, sest saame päris palju müügipinda juurde ja oma valikut laiendada,” lisas müüja.

 

Kea Randmaa, Mai Selveri juhataja:

“Selver saab remondi järel 78 ruutmeetrit müügipinda juurde. Tööstuskauba osa edaspidi väheneb, aga suureneb toidukauba valik, laieneb jookide osakond ja tuleb ökotoodete riiul.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles