Voltvetis on prantsuse metsandusõpilased

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse metsandusõpilased on Pärnumaal Voltveti koolituskeskuses praktikal.
Prantsuse metsandusõpilased on Pärnumaal Voltveti koolituskeskuses praktikal. Foto: Voltveti koolituskeskus

Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskus võõrustab 14. oktoobrini metsandusõpilasi Prantsusmaalt.

Sarthe departemangus tegutseva erakooli L’École des Métiers de la Nature õpilased viibivad Voltveti koolituskeskuses Leonardo projekti raames, et saada praktilisi kogemusi Eesti metsandusest.

Voltveti koolituskeskuse juhataja Piret Koorepi selgituse kohaselt on praktikad korraldatud nii, et õpilastel on võimalus proovida eri töid-tegemisi: metsas ollakse nii Voltveti õpilaste-õpetajate kui Saarde valla metsandusettevõtjate käe all.

“Koos meie õpilastega tähistasid nad rebaste nädalat, võtavad mõõtu pallimängudes ja veedavad ühiselt vaba aega,” lisas Koorep.

Prantslased saavad osa huvitavast kultuuriprogrammistki. Eelmisel nädalal külastasid nad linnuvaatluspäeva Kabli looduskeskuses ja käisid Vaike talus, sel nädalal vaatavad endisaegset talu-elu Kurgjal, matkavad Soomaal ja katsuvad järele Tervise Paradiisi basseinide vee. Külalised saavad valmistada veel rahvuslikke meeneid ja kuulata-proovida musitseerimist eesti rahvapillidel.

1901. aastal loodud L’École des Métiers de la Nature’is õpib 130 õpilast keskkonna- ja metsandusaineid. Õpetajaid on koolis üheksa ja mitu neist eon ndised põllumajandus- või metsandusettevõtjad. Õppetöös on suur rõhk praktikal, et kiiremini omandada tööks vajalikud oskused.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles