Ülejõe gümnaaasiumis tuleb Aleksis Kivi päev

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Ülejõe gümnaasium.
Pärnu Ülejõe gümnaasium. Foto: Ants Liigus

Pärnu Ülejõe gümnaasiumis tähistatakse 14. oktoobril soome kirjanduse ehk Aleksis Kivi päeva, millel osalevad põhjanaabridki.

Ettevõtmist korraldava soome ja inglise keele õpetaja Mare Soomere tutvustuse kohaselt on päeva peaesineja kirjandusteadlane filoloogiadoktor Sirje Olesk, kes räägib teemal “Naised Soome sillal – Aino Kallas ja Sofi Oksanen”.

Külla tulevad ja sõna võtavad veel Soome suursaatkonna pressi- ja kultuurinõunik Marjo Näkki, Soome instituudi juhataja Riitta Heinämaa ja soome keele õpetajate seltsi esindajad.

Kuulda saab Ülejõe kooli puhkpilliorkestrit ja laululapsi ning külakostiks esinevad Pärnu Kuninga tänava põhikooli õpetaja Marika Hoolma õpilased.

Järgnevad töötoad, mille teemad on luule, näitekirjandus, klassika, film ja soome keele õpetajad. “Kõik töötoad tegutsevad tänapäevases võtmes, neid veavad Tallinna ja Tartu ülikooli õppejõud ja üliõpilased,” ütles Soomere. Hiljem tutvustatakse töötubades tehtut teistelegi.

Juba homsest, 6. oktoobrist on kooli raamatukogus üleval Muumi-näitus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles