Elekter läheb uuest aastast kallimaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Konkurentsiamet kinnitas põhivõrgu omaniku Eleringi võrguteenuse ja sellest tuleneva Eesti Energia võrguteenuse hinnatõusu, mis uue aasta algusest tõstab elektri lõpphinda.

Elering teatas, et tema taotluse tulemusena tõuseb keskmine võrgutasu eeldatavasti 1,05 sendilt 1,13 sendini kilovatt-tunni kohta.

Eesti Energia levinuima, Kodu 1 teenuse puhul kerkib seega võrguteenuse hind 5,76 sendilt 5,93 sendini kilovatt-tunni kohta koos käibemaksuga.

Eesti keskmisele kodutarbijale, kelle aastane tarbimise maht on 2500 kilovatt-tundi, tähendab see Eleringi arvutuse põhjal aastase elektriarve suurenemist ligemale nelja euro võrra. Eesti Energia hindas Kodu 1 kasutajale aastaseks hinnatõusuks 4.56 eurot.

Konkurentsiameti menetluses on Eesti Energia taotlused muuta elektrienergia ülejäänud hinnakomponente, mille mõju elektri lõpphinnale oleks suurem kui eelnimetatud võrgutasude kallinemisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles