Juhtkiri: Õigluse väike võit

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Riigiprokuratuuri otsust tühistada ringkonnaprokuröri määrus, mis lõpetas Pärnus katmata veevõtukaevu kukkunud Diana Aitai surmaga seotud asjaolude uurimise, saab ainult tervitada, sest tõepoolest jäid paljud küsimused noore naise hukkumisega õhku.

Loodetavasti jõuab kriminaalasja seekordne uurimine erinevalt ennatlikult lukku pandust siiski kuhugi välja ja vähemalt mingil moel saab õiglus jalule seatud.

Diana Aitai juhtum on ülitraagiline ja see, et pärast uurimist laiutati käsi, et keegi tema surma eest ei vastuta, mõjus rängalt paljude nii Diana lähedastele kui teda mittetundnud inimestele.

Seega ongi arusaadav, et kui riigiprokuratuur leidis, et enne kui Pärnu linnavalitsus juriidilise isikuna vastutusest vabastada, tuleb tuvastada, “kas ühe või teise füüsilise isiku käitumises on kuriteo tunnuseid, ja alles seejärel on võimalik asuda lahendama küsimust võimalikust juriidilise isiku vastutusest”, tervitati seda kui õigluse jaluleseadmist.

Diana Aitai juhtum pole lõppkokkuvõttes erandlik, kaevuta kaaned võivad möödakäijaid varitseda nii rohkem kui vähem käidavates paikades. Alles eelmisel nädalal jõudis Pärnu Postimehe vahendusel aktsiaseltsini Pärnu Vesi teave kolmest kaaneta kaevust ja ühest, mille betoonkate oli kõrvale lükatud. Pärnu Vesi reageeris kiiresti ja oht neis paikades likvideeriti.

Meenutagem, et ainuüksi sel aastal on kaaneta kaevude tõttu Eestis elu kaotanud tervelt neli inimest, peale selle hulk analoogseid õnnetusi, mis surmaga ei lõppenud. Seega pole ettevaatus kunagi liiast ja igaüks, kes kaaneta või pehkinud kattega kanalisatsioonikaevu märkab, võiks sellest teada anda kas Pärnu linnavalitsuse infotelefonil 15 505 või kui seal see kedagi ei huvita, siis kas või Pärnu Postimehe toimetusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles